Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2021, 23:28
Čas čítania 1:30
Adam Novosad

Igor Matovič znova kritizuje médiá v rozsiahlom statuse: Novinárov ovláda mafia a oligarchovia, ja som sám a ich sú celé zástupy

POLITIKA IGOR MATOVIČ POLITIKA SLOVENSKO SPUTNIK V VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Igor Matovič v statuse hodnotil novinárske vnímanie jeho vlády od minuloročných volieb.

Igor Matovič pridal v piatok večer pred spaním vysvetľujúci status na Facebook, v ktorom rekapituluje posledný rok od volieb. Ako titulok zvolil slovo nenávisť, ktoré podľa neho vystihuje emóciu voči nemu aj vláde. „Vyhrali sme voľby, hoci nás neúnavne odpisovali a iných mali vopred vybratých. Pokazili sme im plán,“ píše v úvode.

V prvej vlne Slovensko uspelo, ale postupne začali čísla znovu rásť. „Prišiel som s ideou celoplošného testovania s cieľom zastaviť hrozivý nárast,“ spomína so slovami, že z testovania vzišiel článok v najlepšom vedeckom časopise sveta Science. Nepriali mu to údajne médiá, opozícia ani prezidentka.

NENÁVISŤ Vyhrali sme voľby, hoci nás neúnavne odpisovali a iných mali vopred vybratých. Pokazili sme im plán. Napriek...

Posted by Igor Matovic on Friday, April 16, 2021

Svoju dávku opäť schytal Richard Sulík, ktorého Matovič obvinil, že v najhoršom čase burcoval do otvárania obchodov a reštaurácií a napokon sabotoval nákup testov. „Miesto ich nákupu si doprial spokojnú dovolenku v Dubaji,“ hromží minister financií. A pred Vianocami podľa neho prišlo peklo, ktoré prežívame dodnes.

„V jeho špičke som však spáchal smrteľný hriech – tajne som sa s Rusmi dohodol, že nám pomôžu s dvoma miliónmi vakcín,“ spomína. Vzápätí podľa Matoviča koaliční partneri zneužili situáciu na to, aby ho mohli politicky popraviť spoločne s Marekom Krajčím.

„Dnes stoja proti mne zoradené šíky ľudí, ktorým sa nebojím do očí opakovať, že novinár by mal pravdu hľadať, nie ju vytvárať,“ konštatuje. Na Slovensku je vraj málo novinárov s kvalitami Jána Kuciaka.

Odporúčané
Pitie piva a vína patrí k tradícii, ale marihuana nie. Oliver Andrásy má na znižovanie trestov svojský názor Pitie piva a vína patrí k tradícii, ale marihuana nie. Oliver Andrásy má na znižovanie trestov svojský názor 16. apríla 2021, 20:43

Novinárov podľa Matoviča ovládla nenávisť, ktorou sa v činnosti proti nemu vzájomne podporujú. „Nepatrím do ich progresívneho sveta. Chyba v systéme,“ čuduje sa. „Som bojovník a nerád sa vzdávam. Je však možné, že sa im to podarí. Ich sú zástupy a ja sám,“ hodnotí aktuálnu situáciu. Novinári však údajne slúžia oligarchom a mafii, a tak sa nebudú môcť pozrieť do zrkadla, zatiaľ čo on s tým nikdy nebude mať problém.

Igor Matovič vo štvrtok 15. apríla na tlačovej konferencii obvinil šéfku ŠÚKL-u Zuzanu Baťovú zo sabotáže vakcíny Sputnik V, pričom aj samotných novinárov obvinil z toho, že o ňom nedokážu napísať ani jeden pozitívny článok. V reakcii na tlačovú konferenciu sa ŠÚKL voči Matovičovi ohradil a Zuzane Baťovej prišla verejnosť odovzdať desiatky kytíc na znak podpory.

Domov
Zdieľať
Diskusia