Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 11:11
Čas čítania 0:35
Adam Novosad

Od 19. apríla idú do škôl žiaci 8. a 9. ročníkov základných škôl, aby sa mohli pripraviť na prijímacie skúšky

NEWS ŠKOLSTVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenské školy sa postupne začínajú otvárať.

Minister školstva Branislav Gröhling na tlačovej konferencii oznámil, že od 19. apríla sa otvárajú 8. a 9. ročníky základných škôl. Tieto ročníky sa teda budú môcť pripraviť na prijímacie skúšky na stredné školy, pričom nábeh na prezenčné vyučovanie bude postupný, aby si žiaci mohli opäť navyknúť na chodenie do školy. Tieto opatrenia však nebudú platiť pre čierne okresy.

Otvorené zostávajú aj tie zariadenia, ktoré fungujú aktuálne. Otvorené dnes majú materské školy, prvý stupeň základných škôl, špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, posledné ročníky stredných škôl, poradenské centrá aj umelecké školy pre individuálnu výučbu.

Od 26. apríla sa školstvo začne riadiť regionálnym COVID automatom. V čiernych okresoch budú otvorené materské školy aj prvý stupeň základných škôl, otvorené budú aj školské kluby, jedálne, špeciálne školy aj končiace ročníky stredných škôl. Od 26. apríla bude otvorený celý druhý stupeň okrem čiernych okresov, od 3. mája budú môcť zrejme otvoriť aj prvé, druhé a tretie ročníky stredných škôl.

Domov
Zdieľať
Diskusia