Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 16:23
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

Cigániková: Sputnik nebol darček, bol drahší ako iné vakcíny. Ak sme porušili podmienky, prečo o nich ŠÚKL nevedel?

NEWS JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ SPUTNIK V VAKCÍNA
Uložiť Uložené

ŠÚKL žiadal maďarské laboratórium o testy trikrát, no Maďari zakaždým odmietli. Dnes názor zmenili.

Občania aj politici by mali podľa Jany Bittó Cigánikovej dôverovať odborníkom. „Považujem za nešťastné a nespravodlivé, ak znevažujeme prácu odborníkov, nútime ich do politických rozhodnutí, ponižujeme ich a hádžeme cez palubu.“ Tvrdí, že pochybnosti o ruskej vakcíne Sputnik V sú do istej miery opodstatnené. 

Na tlačovej konferencii zopakovala tiež to, že Sputnik na Slovensku sa líši od Sputnika, o ktorom písal prestížny Lancet. „Nelíši sa len šarža, ako informovali médiá, ale aj konzistencia, obsah, vlastnosti a dávkovanie,“ povedala Cigániková. 

Odporúčané
Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť Igor Matovič obhajoval Rusov, ktorí nevedia poskytnúť slovenským úradom dokumenty. Vybavil, aby Slovensko nemuselo Sputnik vrátiť 9. apríla 2021, 11:06

Vyjadrila sa tiež, že chápe ruskú stranu v tom, že chce vypovedať zmluvu so Slovenskom o dodávkach vakcín Sputnik, ak Slovensko porušilo podmienky zmluvy tým, že vakcínu preverovalo neregistrované laboratórium.

„Ak sme však podľa Rusov porušili podmienky zmluvy, prečo o nich ŠÚKL nevedel?“ pýta sa predsedníčka výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Cigániková. Povedala tiež, že ruská strana mala poskytnúť viac podkladov a informácií o vakcíne. 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia