Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 12:42
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Ak sa začnú uvoľňovať opatrenia, ako prvé otvoríme školy, tvrdí Branislav Gröhling

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Otváranie škôl je čoraz bližšou realitou, potvrdil minister školstva Branislav Gröhling.

Pri akomkoľvek uvoľňovaní opatrení budú mať prednosť školy, potvrdil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling. Bližšie informácie o tom, ako budú školy fungovať v nasledujúcich dňoch, plánuje oznámiť v priebehu týždňa.


Poukázal na to, že v tejto súvislosti sa stretávajú s epidemiologickým tímom. V prípade priaznivých podmienok by Slovensko malo prejsť 19. apríla do bordovej fázy. Ako tvrdí šéf rezortu školstva, školy by sa mohli od tohto termínu prepnúť do regionálneho semafora. „Dohoda, ktorá bola s epidemiologickým tímom, je, že aj keď sme v čiernej fáze ako Slovensko, tak školstvo by sa od 19. apríla malo prepínať do regionálneho systému,“ povedal.

Odporúčané
FOTO: Prvé rokovanie vlády pod vedením premiéra Eduarda Hegera, ktorý si vymenil stoličku s Igorom Matovičom FOTO: Prvé rokovanie vlády pod vedením premiéra Eduarda Hegera, ktorý si vymenil stoličku s Igorom Matovičom 7. apríla 2021, 8:56


Rozhodnutie ministra k aktuálnemu fungovaniu na školách je platné do nedele 11. apríla. Gröhling tvrdí, že v stredu alebo vo štvrtok zverejnia informáciu, ako budú fungovať počas ďalšieho týždňa. Poznamenal, že by bol rád, keby sa „dotiahlo očkovanie učiteľov do konca“, aby boli do nového školského roka v septembri zaočkovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia