Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. marca 2021, 21:40
Čas čítania 1:19
Dominik Vetrák

3. časť Slovanov pokračuje v zábavnom príbehu s dobrými postavami a hercami, pri niektorých dialógoch však gúľame očami

3. časť Slovanov pokračuje v zábavnom príbehu s dobrými postavami a hercami, pri niektorých dialógoch však gúľame očami
Zdroj: Televízia JOJ
FILMY A SERIÁLY SLOVANIA
Uložiť Uložené

JOJ odvysielala 3. časť Slovanov, a aj keď ju môžeme zase raz skritizovať, oplatí sa niektoré veci aj pochváliť.

Po dnešku máme za sebou 3 časti z prvej série Slovanov. A aj keď sme tvorcom už vyčítali viacero negatívnych aspektov, stále si myslíme, že ide o jeden z najlepších slovenských seriálov posledných rokov. Ani tentoraz to však nie je bez chyby.

V minulých dieloch nás sem-tam vyrušili nejaké dialógy, ale rozhodli sme sa to ignorovať. Po 3. diele by sme na ne však (ne)radi upozornili. V 2. časti sme sa napríklad zarazili pri scéne, keď Draha dovedie zraneného Vlada do jaskyne, aby sa tam vyliečil.

Žrec jej povie: „Dobre, že ste ho priniesli. Uzdraví sa.“ O chvíľu nato vyjdú z jaskyne, a keď sa Draha spýta, či to prežije, tak jej žrec odpovie: „Uvidíme.“ Je pravda, že sa medzi tými dvomi scénami niečo zmenilo, ale z hľadiska dialógov a deja to pôsobí nekonzistentne. 

Odporúčané
Dušan Cinkota: Prirovnanie Slovanov ku Game of Thrones ma vydesilo (Rozhovor) Dušan Cinkota: Prirovnanie Slovanov ku Game of Thrones ma vydesilo (Rozhovor) 21. marca 2021, 14:30

Môžeme uviesť aj stále čerstvý príklad. Postava Tomáša Maštalíra sa nám celkom páči. Je brutálna, nekompromisná a na verejnosti si buduje rešpekt násilnými činmi. Lenže jeho dialógy sú často divné a nútia nás krčiť tvár. Radúz zabije nevinného muža len preto, že chránil svoju ženu pred tým, aby ju Radúz ponúkol inému mužovi. Nevinný muž namietal a Radúzovi povedal, že to nesmie, a tak ho starešina chladnokrvne zabil. To ešte bolo v pohode.

Radúz však následne vyhlásil, že ak sa proti nemu dedinčania postavia, ponesú následky, pri ktorých jeho doterajšie činy vyzerajú ako slabý odvar. Zavraždil starešinu a svojho „otca“, ako i „brata“. Zabil jedného z vyzývateľov a nakoniec zavraždil aj nevinného dedinčana len preto, že si chránil svoju manželku.

Slovania
Zdroj: Televízia JOJ

Nevieme, čo také by mohol urobiť, aby oproti tomu štyri vraždy vyzerali ako slabý odvar. Niekedy tie dialógy skrátka pôsobia nedomyslene. Ako divákovi je ti jasné, čo tým chceli tvorcovia povedať, no mohli ich vyskladať lepšie. To je však to najhoršie, čo môžeme Slovanom tentoraz vytknúť.

Odporúčané
Vladovi znásilnili ženu a zabili rodinu a Draha sa stretla s bohyňou Morenou. Slovania smerujú ku koncu Vladovi znásilnili ženu a zabili rodinu a Draha sa stretla s bohyňou Morenou. Slovania smerujú ku koncu 21. apríla 2021, 21:49

Baví nás dej aj herci a sme radi, že sme v tejto epizóde videli viac ako čiernu obrazovku. Ale čo sa deja týka, máme dojem, že po 3 dieloch sa toho veľa neodohralo. Nenudíme sa, no príbeh by mohol odsýpať rýchlejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia