Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 14:47
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Európska lieková agentúra neodporučila používanie ivermektínu ako lieku proti covidu-19

Európska lieková agentúra neodporučila používanie ivermektínu ako lieku proti covidu-19
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
ZDRAVIE IVERMEKTÍN
Uložiť Uložené

Liek údajne nie je vhodný ani ako prevencia covidu.

Európska lieková agentúra neodporučila používanie lieku ivermektín proti ochoreniu covid-19. Podľa EMA je to v súčasnosti možné len v klinických štúdiách. Zároveň odborníci upozorňujú, že liek nie je v súčasnosti vhodný ani ako prevencia proti koronavírusu.

„Po posledných správach z médií a publikáciách o používaní ivermektínu preskúmala agentúra EMA najnovšie publikované dôkazy z laboratórnych štúdií, pozorovacích štúdií, klinických štúdií a metaanalýz. Laboratórne štúdie zistili, že ivermektín môže blokovať replikáciu SARS-CoV-2 (vírus, ktorý spôsobuje covid-19), ale pri oveľa vyšších koncentráciách ivermektínu, ako sú koncentrácie dosahované pri súčasne povolených dávkach,“ píše sa v oficiálnej správe EMA, na ktorú upozornil Denník N. 

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády KOALIČNÁ KRÍZA: Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády 22. marca 2021, 14:25

Aj výskumný pracovník univerzity v Oxforde Lukáš Neumann nedávno informoval o záveroch z aktuálnej vedeckej štúdie, ktorá skúmala účinky liečiva ivermektín na pacientoch s koronavírusom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia