Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 21:52
Čas čítania 2:05
Dominik Vetrák

Slovania začali so slabou bitkou a skončili s fantasy hrozbou. Druhá časť si zaslúži veľkú kritiku za hroznú technickú kvalitu

Slovania začali so slabou bitkou a skončili s fantasy hrozbou. Druhá časť si zaslúži veľkú kritiku za hroznú technickú kvalitu
Zdroj: Televízia JOJ
FILMY A SERIÁLY SLOVANIA
Uložiť Uložené

Videli sme 2. časť Slovanov. Stojí za to seriál aj naďalej pozerať?

Prvá časť Slovanov sa nám vcelku páčila. Len málokedy si môžeme po pozretí slovenského seriálu povedať: to bolo prekvapivo fajn. Slovania sú celkom pozitívnym javom v našej produkcii, a tak sme boli zvedaví, či sa im v druhej časti podarilo nastolenú latku kvality aspoň udržať.

Príbeh a jeho postavy sú aj naďalej zaujímavé. Z tohto hľadiska je seriál viac než pozerateľný. Máme však problém s technickými aspektmi. V prvom rade nás zarazila kamera. Už od začiatku epizódy bola roztrasená, nesústredená a postavy zaberala z divných uhlov. Druhá facka prišla v podobe nasvietenia.

Odporúčané
10 najlepších športových filmov, ktoré ti v tele rozpumpujú adrenalín 10 najlepších športových filmov, ktoré ti v tele rozpumpujú adrenalín 13. marca 2021, 9:30

Musíme povedať, že horšie nasvietený seriál sme asi nevideli. A to sme mali ozaj veľké problémy s finálnou bitkou v Game of Thrones na hrade Winterfell. Slovania sú na tom však horšie. Tvorcovia Game of Thrones sa aspoň mohli vyhovoriť na to, že bola tma. Rovnako tak museli vytvárať veľké množstvo zložitých efektov, ktorých nedokonalosť si divák v tme všimne len ťažko. 

Ale Slovania žiadne vizuálne efekty urobené v počítačoch nepotrebujú. A scény, o ktorých hovoríme, sa ani neodohrávajú v noci. Stačí, ak sa nachádzame v interiéri, a obrazovka okamžite extrémne stmavne. Niekedy ani nevidieť postavám do tváre, čo je dosť problematické, ak sa niekto chce zamerať na ich mimiku a herecký prednes. 

Domov
Zdieľať
Diskusia