Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021, 6:33
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

NAKA zadržala šéfa SIS Vladimíra Pčolinského

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Dôvodom majú byť podozrenia z korupcie.

Podľa informácií Denníka N dnes zadržali riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Dôvodom sú podozrenia z korupcie.

Vladimír Pčolinský je nominantom hnutia Sme Rodina Borisa Kollára a bratom šéfa poslaneckého klubu hnutia Petra Pčolinnského. Je manželom poslankyne za Sme rodina Adriany Pčolinskej. Vo funkcii je od apríla 2020.

Zadržaný šéf SIS v minulosti pôsobil ako riaditeľ kancelárie ministra vnútra Daniela Lipšica. Ten je dnes špeciálnym prokurátorom. Podľa Denníka N k zadržaniu došlo aj so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová k prípadu podrobnosti neuviedla. "K prebiehajúcim vykonávaným úkonom sa ÚŠP nebude vyjadrovať," oznámila pre TASR.

V posledných mesiacoch Vladimír Pčolinský absolvoval niekoľko veľkých rozhovorov, v ktorých do istej miery odkrýval prácu tajnej služby.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová k prípadu podrobnosti neuviedla. „K prebiehajúcim vykonávaným úkonom sa ÚŠP nebude vyjadrovať,“ oznámila.

Pčolinský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia