Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 22:18
Čas čítania 0:48
Lukáš Čelka

22-ročný Slovák tvrdil policajtom, že nikdy neužíval drogy. V krvi mu našli metamfetamín, amfetamín, kokaín a THC

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Či sa dopustil priestupku alebo trestného činu, sa dozvie po bližšom preskúmaní vzoriek biologického materiálu.

Trenčianskych policajtov zrejme len tak ľahko neoklameš. Prišiel na to aj mladý vodič, ktorý šoféroval auto pod vplyvom zaujímavej kombinácie drog. O prípade informovala polícia na svojom Facebooku.

„Ráno po 8.00 hodine v Trenčíne na ul. Dlhé Hony hliadka spozorovala vozidlo Škoda Octavia, ktorého vodič jazdil zo strany na stranu a veľkou rýchlosťou. Policajti preto vodiča vozidla Škoda predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali.,“ napísala polícia na Facebook s tým, že ho hliadka vyzvala k vykonaniu dychovej skúšky.

Odporúčané
Matovič má 9 nominácií v súťaži Sexistický blud. Anticenu za najsexistickejší výrok môžu získať Fico aj Pellegrini Matovič má 9 nominácií v súťaži Sexistický blud. Anticenu za najsexistickejší výrok môžu získať Fico aj Pellegrini 8. marca 2021, 13:03


Dychová skúška 22-ročného vodiča bola negatívna, avšak javil známky požitia psychotropných látok. „Policajti sa vodiča spýtali, či požil iné návykové a psychotropné látky. Vodič „zatĺkal” , že nikdy žiadnu drogu neužil. Jeho správanie a gestikulácia však svedčili o inom,“ stálo v príspevku polície na Facebooku.

Podľa slov polície bol mladý vodič v zmysle zákona poučený a vyzvaný, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu. „Vodič bol pozitívny na látky: metamfetamín, amfetamín, kokaín a THC. Policajtom sa následne priznal, že večer užil kokaín. Policajti vodičovi zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu,“ uviedla polícia.

Odobratý biologický materiál vodiča bol posunutý na bližšie skúmanie, ktoré určí, či sa dopustil priestupku alebo trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Vodiča za túto jazdu každopádne neminie postih," dodala polícia na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia