Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 13:03
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Matovič má 9 nominácií v súťaži Sexistický blud. Anticenu za najsexistickejší výrok môžu získať Fico aj Pellegrini

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Organizátori spúšťajú hlasovanie práve na MDŽ, pretože mnohí politici zneužívajú tento deň na sebaprezentáciu a získanie voličiek.

Iniciatíva, ktorá už šesť rokov organizuje Sexistický kix, spustila novú anticenu s názvom Sexistický blud. Autori pripomínajú, že zámerne spustili hlasovanie práve 8. marca – na Medzinárodný deň žien.

 „Práve tento deň mnohí politici zneužívajú na sebaprezentáciu a získanie voličiek. Opomínajú tak jeho skutočný význam, ktorým je boj za práva žien. Namiesto prázdnych vinšov chceme, aby prehodnotili spôsob vyjadrovania na adresu žien a prestali používať sexistický jazyk,“ pripomínajú organizátori iniciatívy. 

Aj krátko po spustení hlasovania sme sa dočkali ešte niekoľkých pozdravov, ktoré by pravdepodobne mohli dostať nomináciu. 

Hlasovať môže každý, stačí v albume na Facebooku označiť konkrétny príspevok ľubovoľnou reakciou. „Výrok, ktorý získa najviac reakcií, bude označený za Sexistický blud. Jeho autor či autorka sa môže tešiť na otvorený list, prekvapenie, ktoré chystáme v spolupráci s Cynickou obludou a náučnú literatúru z oblasti rodovej rovnosti,“ dodávajú autori. Hlasovať môžu používatelia Facebooku až do 2. apríla. 

Odporúčané
Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach 6. marca 2021, 16:47

Medzi nominovanými je hneď niekoľko politikov z koalície aj opozície. Najviac nominácií získal predseda vlády Igor Matovič, ktorý často opisuje statusmi dianie u seba doma, vyjadroval sa však aj na adresu prezidentky alebo koaličných poslankýň. Nechýbajú Peter Pellegrini, Robert Fico, ale ani Anna Záborská s výrokmi o umelom oplodnení. 

Ďalšími nominovanými sú herci Maroš Kramár a Jozef Vajda, podľa ktorých je v poriadku, keď muž chytí v pracovnom prostredí za zadok svoju kolegyňu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia