Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 17:47
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Slováci najviac dôverujú vakcínam Pfizer a Sputnik V, najmenej AstraZeneca, ukázal prieskum

NEWS PFIZER PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Ruská vakcína Sputnik V, ktorá zatiaľ nie je registrovaná, má na Slovensku vysokú dôveru. Verí jej až 53 % opýtaných. Pfizeru verí 55 % populácie v krajine.

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza ukázal, že Slováci najviac veria vakcíne od nemecko-amerického výrobcu Pfizer/BioNTech. Na Slovensku sa ňou očkujú najmä zdravotníci a ľudia vo vyššom veku. Celkovo jej dôveruje 55 % opýtaných a nedôveruje 35 % respondentov. 

Na druhom mieste v prieskume skončila neregistrovaná vakcína Sputnik V, ktorú nechal premiér Igor Matovič priviezť z Ruska aj napriek tomu, že ju Európska lieková agentúra (EMA) zatiaľ neregistrovala. Zatiaľ prebieha len tzv. rolling review, v rámci ktorého si EMA vyžiadala dokumentáciu, aby mohla začať schvaľovací proces. Sputniku V dôveruje 53 % Slovákov, nedôvera je porovnateľná s vakcínou od Pfizeru. 

Domov
Zdieľať
Diskusia