Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2021, 19:41
Čas čítania 0:37
Daniel Mikolášik

Krčmár z Martina mal otvorený podnik aj napriek zákazu. Za čapovanie počas lockdownu ho už odsúdili

NEWS LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Sudca mu uložil trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom na dva roky.

Aj napriek tomu, že väčšina reštaurácií, podnikov, barov, pohostinstiev či krčiem má na Slovensku už niekoľko mesiacov pozastavenú činnosť, nie všetci majitelia rešpektujú nariadenia vlády v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu.

Dvoch krčmárov z Martina zatkli po tom, čo odignorovali nariadenia. Svoje prevádzky mali totiž otvorené a potajomky v nich vítali stálych štamgastov, a to aj napriek mnohým upozorneniam zo strany polície, informuje TV Markíza.

Odporúčané
Prešovská krčma je napriek lockdownu „na prasknutie plná“. Známa advokátka označujúca opatrenia za nulitné ju prišla podporiť Prešovská krčma je napriek lockdownu „na prasknutie plná“. Známa advokátka označujúca opatrenia za nulitné ju prišla podporiť 21. decembra 2020, 11:40

Jedného z nich dnes uznal vinným. Ide o 58-ročného muža, ktorého mali hliadky pravidelne upozorňovať už od minulého roka, aby vo svojom pohostinstve neposkytoval služby. Polícia obdržiavala sťažnosti na dennej báze, a to predovšetkým zo strany nespokojných a ukrivdených majiteľov podnikov, ktorí nariadenia svedomito dodržiavajú.

Podnet na trestné oznámenie pre opakované porušovania prišiel napokon od regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Oboch majiteľov obvinili a jeden z nich sa už dostal pred súd, ktorý mu uznal vinu. Sudca mu uložil trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom na dva roky. Rozsudok však ešte nie je právoplatný.

krčmárkrčmabarpodnik
Zdroj: Ilustračná foto: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia