Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2021, 18:14
Čas čítania 1:06
Marián Mauik Biel

Samsung predstavil smartfón, ktorému nevadia pády a vie fungovať aj ako vysielačka. Galaxy Xcover 5 je malý a takmer nerozbitný

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Galaxy Xcover 5 je nový odolný mobil do prírody.

Ak patríš k tým, ktorým padajú mobily z rúk alebo ich používajú v nehostinných podmienkach, určite poznáš edíciu Xcover od Samsungu. V podstate ide o bežné smartfóny, ktoré kórejská značka zabalí do omnoho odolnejšieho tela a pridá pár outdoorových funkcií.

Odporúčané
Samsung chce Apple predbehnúť aj v okuliaroch pre rozšírenú realitu. Unikli videá s ich podobou Samsung chce Apple predbehnúť aj v okuliaroch pre rozšírenú realitu. Unikli videá s ich podobou 22. februára 2021, 20:04

Taký je aj najnovší Galaxy Xcover 5. Žiadne výkonnostné delo nečakaj. V mnohých situáciách sa však isto hodí jeho kompaktné telo, ktoré disponuje certifikátom odolnosti MIL-STD810H. To znamená, že mu nerobia problém extrémnejšie teploty a takisto vydrží pád z výšky 1,5 metra.

Samozrejmosťou je vodoodolnosť IP68, teda ponorenie na polhodinu v hĺbke 1 meter. Celý kryt je pogumovaný na lepšie uchytenie a v rohoch má časti na absorbovanie nárazov. Zaujímavosťou je, že tento kryt sa dá odpojiť a môžeš si kedykoľvek vymeniť batériu, aj uprostred výstupu na Matterhorn.

Samsung, Xcover
Zdroj: Samsung

Druhou špecialitou je výrazné tlačidlo na ľavej hrane nazvané Xcover Key, ktoré sa dá nastaviť na ľubovoľné použitie. Napríklad zapnutie svietidla alebo spustenie Push-to-talk vysielačky, ktorú Xcover 5 tiež podporuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia