Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 20:04
Čas čítania 1:09
Marián Mauik Biel

Samsung chce Apple predbehnúť aj v okuliaroch pre rozšírenú realitu. Unikli videá s ich podobou

Samsung chce Apple predbehnúť aj v okuliaroch pre rozšírenú realitu. Unikli videá s ich podobou
Zdroj: The Samsung Electronics Co., Ltd
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je zrejmé či ide o interné materiály približných konceptov alebo produkty v plnom procese vývoja.

Pri množstve všakovakých neoficiálnych správ za poslednú dobu je stále viac isté, že po smartfónoch, tabletoch, smart hodinkách a ohybných displejoch budú ďalšou veľkou témou v oblasti prenosných technológií okuliare. Nie pre VR, ale pre rozšírenú realitu a s dizajnom bežných slnečných okuliarov.

Nedávno sa o tom šepkalo v spojitosti s Applom. Najnovšie na nich má intenzívne pracovať aj Samsung.

Odporúčané
Prekvapí Apple okuliarmi s rozšírenou realitou už tento rok? Prekvapí Apple okuliarmi s rozšírenou realitou už tento rok? 6. januára 2021, 18:28

Twitter profil používateľa WalkingCat už v minulosti prezradil niekoľko tajomstiev z dielne Samsungu, ktoré sa často ukázali aj ako pravdivé zverejnil dve videá, píše 9to5Google.

Jedno je isté, určite pochádzajú zo Samsungu. Je vidieť rovnaký prezentačný štýl ako pri iných Samsung produktových videách a spomínaných je aj niekoľko technológií, ktoré sú exkluzívne pre túto značku. Napríklad systém Dex, ktorý z mobilu robí takmer plnohodnotný počítač.

Na prvom videu s produktom označovaným ako Glasses Lite sú biele okuliare s nešpecifikovanou technológiou zobrazovania AR obsahu.

Glasses Lite sú zjavne určené pre multimédiá a prácu bežného používateľa. Muž vo videu cez nich pozerá videá, hrá hry alebo pracuje s textom. Všetko na polopriehľadnom displeji visiacom vo vzduchu pred ním.

Zachytená je aj funkcia ovládania okuliarov cez Samsung smart hodinky. Očividne vlastnou batériou napájané okuliare sa v exteriéri vedia stmaviť a fungovať napríklad ako externý displej pre ovládanie drona.

Druhé okuliare nazvané Samsung AR Glasses majú veľmi podobný dizajn masívnejších slunečných okuliarov. Zdá sa, že sú pokročilejšie a vybavené viacerými senzormi a kamerou. Reagujú totiž na reálne objekty a pracujú s rozšírenou realitou.

V podstate na rovnakom princípe ako HoloLens 2 od Microsoftu. Tie sú však omnoho väčšie a skôr by sa dali označiť ako malá prilba než okuliare.

Celá rodina budúcich Samsung zariadení?
Celá rodina budúcich Samsung zariadení? Zdroj: Twitter

Samsung AR Glasses podporujú aj rozpoznávanie rúk, takže sa dajú ovládať gestami vo vzduchu.

Zatiaľ nie je jasné, či ide len o interné videá pre vývojové centrá Samsungu len naznačujúce aké možné smery kórejská firma vo vzdialenej budúcnosti naberie. Alebo o prvotné náhľady produktov, na ktorých vývoji už Samsung pracuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia