Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 7:39
Čas čítania 1:38
Viktor Kniš

MAPA: V Covid automate pribudli ďalšie čierne a bordové okresy, v ktorých platia prísne opatrenia

NEWS
Uložiť Uložené

Počet úmrtí na ochorenie Covid-19 je na čísle 6 671. V karanténe je 1620 zdravotníckych pracovníkov.

Krajina je v rámci COVID automatu celá čierna. Na Slovensku bude aj na budúci týždeň platiť štvrtý stupeň varovania. Od nasledujúceho podnelka 1. marca sa viaceré regióny sfarbia do tmavších farieb.

Odporúčané
Premiér Matovič zavádza, vedci posledných 10 týždňov pandémiu neriadili. Aj sme plakali, aj sme búchali, hovoril Krajčí Premiér Matovič zavádza, vedci posledných 10 týždňov pandémiu neriadili. Aj sme plakali, aj sme búchali, hovoril Krajčí 23. februára 2021, 9:30

Rozdelenie okresov podľa farieb

V čiernom, teda štvrtom stupni varovania sa nachádza 20 okresov. Ide o okresy: Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Revúca, Rožňava, Šaľa, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.


V treťom, čiže bordovom stupni varovania sa nachádza 53 ďalších okresov. Ide o okresy:  Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – V, Brezno, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Komárno, Košice I – IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Pezinok, Poltár, Poprad, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žilina a Zlaté Moravce.


V druhom, červenom stupni varovania sa nachádza šesť okresov. Ide o okresy: Kežmarok, Námestovo, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník a Tvrdošín.

M
Zdroj: MZ SR

7 aj 14-dňové testy a zatvorené školy

V rámci COVID automatu na regionálnej úrovni platí podľa informácií ministerstva zdravotníctva, že v čiernych okresoch sú školy zatvorené, v bordových sa riadia odporúčaním regionálneho hygienika a v červených a ružových okresoch sú otvorené.

Domov
Zdieľať
Diskusia