Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 13:07
Čas čítania 1:08
Daniel Mikolášik

Sulík: Vidím niekoľko „schopnejších“ ľudí, ktorí by mohli zastúpiť Krajčího. Sputnik treba riadne schváliť, až potom očkovať

NEWS O 5 MINÚT 12
Uložiť Uložené

Dôležité kritérium pri potenciálnom očkovaní Sputnikom na Slovensku by mal byť ten, aby si ho mohli vybrať tí, ktorí chcú.

To, že sa ruskou vakcínou Sputnik očkuje v niektorých krajinách sveta, vrátane susedného Maďarska, nie je argumentom pri jeho schvaľovaní na Slovensku, povedal v diskusnej relácii šéf SaS Richard Sulík. 

Je to naivná predstava,“ povedal podpredseda vlády a minister hospodárstva v nadväznosti na reakciu Denisy Sakovej (Hlas SD), že v Rusku sa zaočkovalo Sputnikom už cez 6 miliónov osôb, čo podľa nej môže vyvracať pochybnosti o ruskej vakcíne. Podľa Sulíka to však neznamená, že Sputnik je v poriadku a že ním zaočkovaní občania vedeli, o akú látku ide. 

Šéf SaS je za to, aby sa Sputnikom na Slovensku začalo očkovať až po tom, keď bude registrovanou a schválenou vakcínou Európskou liekovou agentúrou alebo aspoň Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv. Až na základe kladného hodnotenia ŠÚKL by mal minister. zdravotníctva udeliť výnimku Sputniku. 

ŠÚKL však tento týždeň vyhlásil, že chce, aby o Sputniku rozhodovala Európska lieková agentúra, pretože je to štandardný postup a takéto posudzovanie je mimoriadne náročné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia