Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 10:57
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Vakcína Pfizer/BioNTech chráni pred koronavírusom na vyše 95 %. Ťažkému priebehu dokáže zabrániť až na 99 %

ZDRAVIE PFIZER VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vakcína dramaticky redukuje riziko vážneho priebehu choroby, tvrdí izraelské ministerstvo zdravotníctva.

Vakcína Pfizer/BioNTech má takmer 96-percentnú ochranu pred nákazou. Informuje o tom izraelské ministerstvo zdravotníctva, ktoré zverejnilo najnovšie údaje z očkovacej kampane proti koronavírusu.

Ako píše La Presse, najnovšie dáta ukazujú, že po podaní dvoch dávok vakcíny dokáže očkovacia látka chrániť pred ochorením COVID-19 na 95,8 percent.

Okrem toho tiež vakcína chráni pred závažným priebehom choroby až na 99,2 percenta. Pri prevencii hospitalizácie či smrti je vakcína účinná na 98,9 %.

Odporúčané
Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba 17. februára 2021, 16:30

„Vakcína dramaticky redukuje riziko vážneho priebehu choroby a úmrtia a tento vplyv môžete vidieť v našich štatistikách chorobnosti,“ uviedol generálny riaditeľ odboru izraelského ministerstva zdravotníctva Chezi Levi.

Domov
Zdieľať
Diskusia