Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 19:45
Čas čítania 1:11
Marián Mauik Biel

Nový 4K projektor od Optomy už vie nahradiť aj herný 240 Hz monitor. Je pritom podozrivo lacný

TECH PS5
Uložiť Uložené

Cenovo je pritom výhodnejší, než herný televízor s o polovicu menšou uhlopriečkou.

Vymeniť televízor za projektor nie je ľahké rozhodnutie. Hoci už nie je nevyhnutnosťou mať zatemnenú miestnosť ako kedysi, stále je treba mať na to miestnosť prispôsobenú. Odmenou je dvoj až trojnásobne väčšia uhlopriečka než pri televízore rovnakej ceny. Kvalita obrazu sa tiež výrazne zlepšila. Po prechode na 4K tak výrobcovia projektorov teraz skúšajú ďalšiu funkciu, ktorá má motivovať ku kúpe.

Odporúčané
75-palcový televízor od Xiaomi konkuruje prémiovému QLEDu od Samsungu. Za polovičnú cenu 75-palcový televízor od Xiaomi konkuruje prémiovému QLEDu od Samsungu. Za polovičnú cenu 10. februára 2021, 15:37

Optoma uviedla prírastok medzi ich dostupnými domácimi 4K projektormi. Model UHD35 má stále slušné parametre na bežné sledovanie filmov a seriálov. Ale pridáva funkcie, ktoré z tohto DLP projektora robia náhradu herného monitora.

projektor, 4K
Zdroj: Optoma

Optoma UHD35 je síce 4K projektor, ale po prepnutí na full HD podporuje až 240 Hz obnovovaciu frekvenciu pri latencii 4,2 ms pre čo najlepšiu plynulosť rýchlych hier. To sú parametre aj pre profesionálnych hráčov.

Domov
Zdieľať
Diskusia