Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. februára 2021, 15:37
Čas čítania 1:08
Marián Mauik Biel

75-palcový televízor od Xiaomi konkuruje prémiovému QLEDu od Samsungu. Za polovičnú cenu

TECH SAMSUNG XIAOMI
Uložiť Uložené

Čínska značka sa u nás po mobiloch a kolobežkách púšťa aj do segmentu televízorov. A rovno s nevšedným prémiovým modelom.

Xiaomi nechodí okolo horúcej kaše a pri predstavení svoju novinku priamo porovnáva so Samsungom Q80T. Teda s prémiovým QLED televízorom, ktorý s uhlopriečkou 75 palcov stojí okolo 2 500 eur.

Odporúčané
Xiaomi Mi 11 dorazil na Slovensko aj s nabíjačkou v balení. Poznáme oficiálne ceny Xiaomi Mi 11 dorazil na Slovensko aj s nabíjačkou v balení. Poznáme oficiálne ceny 9. februára 2021, 15:16

Mi TV Q1 75 veľmi pravdepodobne používa úplne rovnaký panel, ktorý je osadený do iného rámu a, samozrejme, riadi ho iná elektronika.

Ide totiž tiež o QLED 4K televízor s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie, ktorá je stavaná na herné konzoly novej generácie. Preto nechýba ani najnovší štandard HDMI 2.1.

Samozrejmosťou je podpora HDR 10+, takmer nulový rámik z troch strán, 10-bitové farby či podsvietenie cez samostatne riadených 192 zón. Zvuk má na starosti 6 reproduktorov s celkovým výkonom 30 W.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Oproti Samsungu však beží na platforme Android TV 10 (onedlho už Google TV), takže je vybavený aj virtuálnym asistentom Google Assistant. Aktivovať sa dá hlasovým povelom vo vzdialenosti do 3 metrov od obrazovky. Mikrofóny sa dajú aj fyzicky vypnúť, ak by mal niekto obavu o súkromie.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Praktickým doplnkom je Bluetooth diaľkový ovládač, takže nie je potrebné žiadne mierenie. Naopak, skromnejšia je výbava konektorov. Len trojica HDMI a aj Wi-Fi je „starého“ štandardu 5.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

Bude záležať, ako dokáže obraz spracovávať čip od MediaTeku, ale obrazovo Mi TV Q1 by mala byť viac ako porovnateľná so spomínaným modelom od Samsungu za 2 500 eur.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Lenže Xiaomi si za svoju 75-palcovú novinku pýta len 1 299 eur. Televízor s takou uhlopriečkou a 120 Hz panelom pod 1 800 eur by bola rarita. Takže čínska firma riadne prekvapila. Prakticky sa dá povedať, že Xiaomi predáva 75-palcový televízor za rovnakú cenu ako konkurenti predávajú svoje rovnako vybavené 65-palcové modely.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Ak by to niekomu aj tak prišlo veľa, nešpecifikovaný počet predobjednávateľov môže mať tento televízor za neuveriteľných 999 eur. Žiaľ, len pri objednávkach cez oficiálne Xiaomi obchody v Nemecku, Taliansku, Španielsku a Francúzsku.

Predaj začína v marci. Po low-endovom modele Mi TV 4s je to prvý prémiový televízor, ktorý Xiaomi v našom regióne začne predávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia