Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 15:16
Čas čítania 1:27
Marián Mauik Biel

Xiaomi Mi 11 dorazil na Slovensko aj s nabíjačkou v balení. Poznáme oficiálne ceny

TECH SAMSUNG XIAOMI
Uložiť Uložené

Priamy útok na Samsung Galaxy prichádza z Číny.

Model Mi 11 ukázalo Xiaomi už posledné dni minulého roka. Išlo však o verziu určenú pre čínsky trh. Teraz už má za sebou premiéru aj globálna verzia. Parametre ostali prémiové, rozdiel je len jeden.

Odporúčané
Xiaomi Mi 11 je prvá vlajková loď roku 2021. Výrobca tiež presedlal na ekologickú vlnu a v balení nemá nabíjačku Xiaomi Mi 11 je prvá vlajková loď roku 2021. Výrobca tiež presedlal na ekologickú vlnu a v balení nemá nabíjačku 29. decembra 2020, 16:00

Keď sa pozrieme na zoznam parametrov tejto novinky, akoby sme čítali opis Galaxy S21 Ultra od Samsungu. Veľmi veľa toho majú podobného. Napríklad displej je prakticky totožný. Amoled s uhlopriečkou 6,8 palcov, 3 200 x 1 440 bodov, maximálny jas 1 500 nitov, podpora 120 Hz variabilnej obnovovacej frekvencie a ochranné sklo Corning Victus. Úplne luxusné hodnoty, pravdepodobne tie najlepšie na trhu.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Prvý rozdiel je v procesore. Xiaomi používa Snapdragon 888 na celom svete, Samsung len na americkom a kórejskom trhu. U nás má mobily s čipom Exynos 2100, ktorý ešte o chlp za konkurentom zaostáva. V tomto by tak malo Xiaomi navrch, ale zas má „len“ 8 GB operačnej pamäte. S21 Ultra má 12 GB.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Podobnosť sa dá nájsť aj pri fotoaparátoch. Aj Mi 11 má primárny snímač s rozlíšením až 108 Mpix, ale trochu inú optiku s clonou f/1.9.

Druhý 13 Mpix ultraširokouhlý a tretí 5 Mpix fotoaparát určený na makro zábery už sú úplne iné. Samsung vsadil skôr na teleobjektívy. Na Xiaomi si optický zoom neužiješ.

Domov
Zdieľať
Diskusia