Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 18:51
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Obvinený poslanec Žiga daroval 7 000 eur strane Hlas-SD, vystupovaniu na verejnosti sa naďalej vyhýba

NEWS HLAS-SD PETER ŽIGA
Uložiť Uložené

Petra Žigu obvinili ešte v polovici decembra z prečinu z podplácania.

Na oficiálnej stránke strany Hlas-SD Petra Pellegriniho pribudla informácia o dare 7-tisíc eur od poslanca Petra Žigu, upozornili Aktuality.

Kým web uvádza zoznam všetkých darov nad tisíc eur od 2. februára, podľa portálu ešte pred pár dňami obvinený bývalý minister z Ficovej vlády medzi darcami nebol. Peter Žiga sa minimálne od decembra neobjavuje ani na tlačových konferenciách strany Hlas-SD a v posledných týždňoch ho nevidieť ani v parlamente. 

Odporúčané
S odchodom do Pellegriniho Hlasu nechal Peter Žiga v Smere aj miliónové kauzy. Vratky DPH nie sú zďaleka jediný problém S odchodom do Pellegriniho Hlasu nechal Peter Žiga v Smere aj miliónové kauzy. Vratky DPH nie sú zďaleka jediný problém 17. decembra 2020, 12:21

Na krku má viacero problémov

Žiga čelí trestnému stíhaniu kvôli údajnému podplácaniu sudkyne Najvyššieho súdu Kataríny Pramukovej, ktorá rozhodovala v spore o Gabčíkovo. Podľa Moniky Jankovskej jej Peter Žiga priniesol 100-tisíc eur, ktoré mala odovzdať sudkyni, ktorá však vraj peniaze neprijala.

Proti Žigovi mal vypovedať aj bývalý funkcionár NAKA Bernard Slobodník, ktorý opísal ako vraj v minulosti zobral od oligarchu Norberta Bödöra úplatok 50-tisíc eur za to, že nebudú vyšetrovať podvod Žigovho rodinného príslušníka. Poslanec tieto obvinenia popiera. 

Domov
Zdieľať
Diskusia