Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2021, 10:51
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Pellegrini vyzýva prezidentku, aby vymenovala úradnícku vládu. Koalícia má podľa neho podať demisiu

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Strana Hlas by podľa Pellegriniho vyslovila úradníckej vláde dôveru.

Líder strany Hlas SD Peter Pellegrini dnes na tlačovej konferencii vyzval súčasnú vládnu koalíciu, aby urýchlene podala demisiu do rúk prezidentky. Vláda Igora Matovča podľa slov Pellegriniho zlyhala a musí zo svojich funkcií bezodkladne odísť.

Pellegrini tiež vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby po prijatí demisie vymenovala novú, dočasnú úradnícku vládu z odborníkov a dôveryhodných osôb. Tej by do predčasných volieb strana Hlas vyslovila dôveru.

Odporúčané
Zuzana Čaputová poslala jasný odkaz vláde: Zreflektovať situáciu je nevyhnutné, povedala na otázku či majú vyvodiť zodpovednosť Zuzana Čaputová poslala jasný odkaz vláde: Zreflektovať situáciu je nevyhnutné, povedala na otázku či majú vyvodiť zodpovednosť 16. februára 2021, 17:18

Predseda Hlasu však nevedel uviesť mená odborníkov, ktorí by mali prevziať riadenie. Kompetentných osôb je však podľa neho na Slovensku veľa. Prezidentka by ich vraj vedela nájsť hneď niekoľko.

„Vláda zlyhala a musí odísť. Zlyhala ako kolektív a ľuďom nedáva istotu, že sú v dobrých rukách. Demisia môže byť najlepší spôsob, ako vyjsť zo zlej situácie. Loď má toľko dier, že sa ju neoplatí opravovať. Najlepším riešením by bolo, keby premiér sám podal demisiu,“ vyhlásil Pellegrini.

Prezidentka podľa neho po utorkovom stretnutí s odborníkmi mala jasne vyzvať na odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. „Mohla jasne povedať, že máme problém na čele rezortu zdravotníctva aj na čele vlády Slovenskej republiky,“ uviedol.

Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia