Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 22:03
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

VIDEO: Explózia meteoru rozžiarila nočnú oblohu nad Austráliou

NEWS AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Počas noci zo 14. na 15. februára oblohu nad austrálskym mestom Melbourne preťal tzv. bolid. Ide o meteor jasnejší ako Venuša.

V noci z 14. na 15. februára rozžiaril oblohu nad Austráliou jasný meteor. Obyvateľke mesta Melbourne sa podarilo zachytiť nočné vesmírne divadlo na video, pričom tvrdí, že bola v správny čas na správnom mieste.

Podľa zistení austrálskej astronomickej spoločnosti išlo o náhodný meteor, ktorý prenikol do našej atmosféry samostatne a nie je súčasťou žiadneho meteoritického roja, informuje iMeteo. Aj keď rozžiaril nebo nad Austráliou, jeho veľkosť bola pravdepodobne len pár centrimetrov.

Odporúčané
Atmosféru nad Českom a Poľskom prerazil meteor. Ohnivý pád zachytila šoférova kamera Atmosféru nad Českom a Poľskom prerazil meteor. Ohnivý pád zachytila šoférova kamera 6. januára 2020, 22:05

Približne pred rokom boli obyvatelia Česka a Poľska svedkami podobného netradičného úkazu, ktorý väčšina z nás neuvidí ani raz za život. Viaceri svedkovia vtedy popisovali, že na vlastné oči sú podobné explózie ešte oveľa žiarivejšie, ako dokáže zachytiť video. 

Domov
Zdieľať
Diskusia