Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 22:05
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Atmosféru nad Českom a Poľskom prerazil meteor. Ohnivý pád zachytila šoférova kamera

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Mimoriadne vzácny pohľad sa naskytol tým, ktorí boli hore v nedeľu krátko po štvrtej ráno. Nad Českom a Poľskom zažiaril a zhorel veľký meteor

Obyvatelia Česka a Poľska boli svedkami netradičného úkazu, ktorý väčšina z nás neuvidí ani raz za život. V nedeľu okolo štvrtej hodiny ráno totiž atmosféru približne nad územím týchto dvoch štátov prerazil veľký meteor, ktorého žiarivú explóziu zachytilo hneď niekoľko kamier.

Odporúčané
Videá ukazujú, ako meteor v Austrálii rozžiaril celú oblohu, obyvatelia tvrdia, že na to nikdy nezabudnú Videá ukazujú, ako meteor v Austrálii rozžiaril celú oblohu, obyvatelia tvrdia, že na to nikdy nezabudnú 21. septembra 2019, 18:32

Jedným z autorov je aj Vojtěch Baranec. Ten pre portál Liberecká Drbna prezradil, že naživo bol záblesk svetla ešte oveľa intenzívnejší ako zaznamenáva jeho video. Podľa denníka vesmírny objekt zhorel nad poľským mestom Poznaň.

Situáciou sa bude zaoberať aj Český astronomický ústav, ktorý sa chystá analyzovať videá a spracovať dostupné dáta aj na základe zhotovených záznamov. Pokúsia sa nájsť na zemi pozostatky, z ktorých by mohli odborníci zistiť o vesmírnom telese viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia