Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2021, 18:47
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Na Lomnickom štíte namerali rekordných - 28,5 °C. Pocitová teplota bola takmer dvojnásobne nižšia

NEWS SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Vyrovnal sa tak rekord z roku 2001.

V piatok ráno namerali meteorológovia na Lomnickom štíte mínus 28,5 stupňa Celzia. Vyrovnal sa tak rekord z roku 2001. Pri vetre s priemernou rýchlosťou 89 kilometrov za hodinu tam bola pocitová teplota až mínus 50 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Odporúčané
Oplatí sa dovolenka na Slovensku? Vyskúšali sme si dlhé rady vo Vysokých Tatrách, lanovku a obed za takmer 20 € Oplatí sa dovolenka na Slovensku? Vyskúšali sme si dlhé rady vo Vysokých Tatrách, lanovku a obed za takmer 20 € 12. augusta 2020, 14:31


Veľmi chladno bolo počas minulej noci a ráno podľa SHMÚ aj v Hajnáčke v okrese Rimavská Sobota. Namerali tam až mínus 24,4 stupňa Celzia. „V nižších polohách bolo veľmi chladno aj v Hrabušiciach v okrese Spišská Nová Ves. Teplota tu klesla na mínus 22,8 stupňa Celzia,“ priblížili meteorológovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia