Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 17:59
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Učiteľov začína štát očkovať cez víkend. Bude to trvať trvať tri týždne, už je k dispozícii prvých 20-tisíc vakcín od AstraZeneca

NEWS OČKOVANIE UČITELIA VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vakcinačné centrá vzniknú v krajských a väčších mestách po Slovensku.

Očkovanie učiteľov proti koronavírusu bude prebiehať najbližšie tri víkendy. Na tlačovej konferencii to oznámil minister školstva Branislav Gröhling spoločne s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím. 

Odporúčané
Možno potrvá viac ako 10 rokov, kým ľudstvo dostane koronavírus pod kontrolu, obávajú sa vedci Možno potrvá viac ako 10 rokov, kým ľudstvo dostane koronavírus pod kontrolu, obávajú sa vedci 11. februára 2021, 17:23

Na Slovensko tento týždeň dorazili prvé dávky vakcín od spoločnosti AstraZeneca, ktoré budú určené učiteľom. Zatiaľ je k dispozícii približne 21 600 dávok tejto vakcíny. Viaceré európske krajiny rozhodli, že vakcínu nebudú podávať obyvateľom nad 55 či 65 rokov, a tak na Slovensku zaočkujú touto očkovacou látkou len učiteľov do 55 rokov.

Učiteľov začína štát očkovať cez víkend. Bude to trvať trvať tri týždne, už je k dispozícii prvých 20-tisíc vakcín od AstraZeneca
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva

Štát plánuje posielať do škôl dotazníky. Tie riaditelia vyplnia a označia mená učiteľov, ktorých pošlú na očkovanie. Vakcinačné centrá pre učiteľov budú v krajských mestách či väčších mestách ako Martin, Liptovský Mikuláš či Dolný Kubín. Očkovanie začne najbližší víkend od 13. februára a bude pokračovať tri víkendy. 

Ministri na tlačovej konferencii oznámili, že nárok na očkovanie budú mať najskôr učiteľky v materských a špeciálnych školách, ale aj na prvom stupni základných škôl.

V úvodnej fáze očkovania budú môcť riaditelia nahlasovať aj učiteľov na stredných školách pre zdravotne postihnutých študentov, stredných školách s praktickou výučbou, rovnako ako učiteľov záverečných ročníkov. Pedagógovia v maturitných ročníkoch tak budú mať nárok na vakcínu. Okrem nich aj špeciálni pedagógovia a učiteľskí asistenti.

Domov
Zdieľať
Diskusia