Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. decembra 2020, 17:33
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Kauzy, justícia a ľudské práva. Toto sú najdôležitejšie témy, ktoré hýbali Slovenskom podľa prezidentky Zuzany Čaputovej

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová zverejnila video, v ktorom hodnotí rok 2020 prostredníctvom kľúčových slov podľa písmen abecedy.

Hlava štátu na sociálnych sieťach zdieľa osobný zoznam slov podľa abecedy, ktoré jej najsilnejšie evokujú dianie v roku 2020. Patria medzi ne najväčšie zmeny v prospech zvýšenia dôveryhodnosti justície, test citlivosti na obmedzovanie ľudských práv, ale i snaha nestratiť nádej, túžbu po istote a hrdosť na ľudí z malej krajiny, ktorí dokážu veľké veci. 

S písmenom H sa prezidentke v aktuálnom roku spája najmä Hrdosť na Slovensko a Slovákov. Cíti ju vždy, keď sa hovorí o Slovákoch, ktorí hoci pochádzajú z malej krajiny, dokážu robiť veľké veci.

„Som hrdá aj na to, ako sme sa spoločne zomkli a dokázali zvládnuť prvú vlnu pandémie COVID-19,“ dodala Čaputová.

Pri slove, začínajúcom sa na písmeno J, pri asociácii s rokom 2020 vyslovila Justícia. „Veľká téma tohto roka, myslím, že sa podarili doteraz najväčšie zmeny k lepšiemu, a to v rovine individuálnych prípadov i nastavení systémových zmien," dodala. Prezidentka spomína aj kauzy, ktoré súvisia so zatýkaním vrcholných predstaviteľov polície. 

Odporúčané
Robert Fico kritizuje koalíciu cez videá nahodený v saku, užíva si pritom na dovolenke v Karibiku Robert Fico kritizuje koalíciu cez videá nahodený v saku, užíva si pritom na dovolenke v Karibiku 29. decembra 2020, 14:19

Druhú časť abecedy svojich najsilnejších spojení s rokom 2020 končí slovom Nádej. „Snažím sa ju nikdy nestratiť, no myslím si tiež, že je to vec osobného rozhodnutia, či tú nádej budem chcieť cítiť, hľadať, nachádzať alebo nie,“ ozrejmila prezidentka.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia