Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2020, 7:48
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Zrušenie jarných prázdnin zatiaľ zostáva otvorené. Minister Gröhling hovorí aj o skracovaní letných

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerstvo školstva rozmýšľa nad viacerými možnosťami, ako upraviť zostávajúce mesiace školského roka.

Žiaci a študenti v zameškali kvôli prebiehajúcej pandémii koronavírusu množstvo vyučovacích hodín. Namiesto sedenia v triede a počúvania učiteľa, sa výučba presunula do sveta internetu, kde síce učitelia môžu naďalej žiakov vzdelávať, ale sústrediť sa cez internet je oveľa zložitejšie, rovnako ako vstrebávať vysvetľovanú látku. Rovnako zložitá je výučba aj pre učiteľov, ktorým sa oveľa ťažšie kontroluje, kto ich reálne počúva a kto sa čo naučil.

Ministerstvo školstva preto zvažuje, ako dobehnúť učivo, o ktoré žiaci prakticky prišli. Medzi prvými riešeniami sa rýchlo objavili návrhy na zrušenie či okresanie prázdnin, a tak sa už žiaci rozlúčili s polročnými prázdninami. Tie však trvajú len jeden deň, a tak nešlo o výrazný zásah do školského roka.

Odporúčané
Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie 26. decembra 2020, 9:30

V uplynulých týždňoch sa diskutovalo, či bude možné okresať jarné a letné prázdniny, namiesto ktorých by sa v ideálnej situácii mohli žiaci vrátiť fyzicky do lavíc.

Domov
Zdieľať
Diskusia