Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 15:34
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Zákaz vychádzania sa môže skončiť už počas sviatkov. Na jeho predĺženie chýbajú poslanci, ktorí sú v karanténe

NEWS SLOVENSKO VIANOCE
Uložiť Uložené

Núdzový stav technicky platí do polnoci 29. decembra. Ak ho chce vláda predĺžiť, musí tak urobiť v skrátenom legislatívnom konaní do stredy.

Od 21. decembra museli na Slovensku v rámci tzv. vianočného lockdownu zatvoriť všetky obchody. Výnimku majú len potraviny, drogérie a lekárne. Deťom sa zároveň začali školské prázdniny.

Okrem toho na území celej krajiny platí aj zákaz vychádzania. Ten môžu občania porušiť len v prípade, že cestujú do práce, na nákup či do prírody. Ako však píše Denník N, hrozí, že počas sviatkov prestane platiť časť nariadení prijatých vládou v rámci vianočného lockdownu. Medzi nimi aj zákaz vychádzania, ktorý by mohol skončiť po 29. decembri.

Odporúčané
Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) 21. decembra 2020, 17:28

Na to, aby núdzový stav platil aj naďalej, je potrebné ho predĺžiť zmenou ústavného zákona. Posledný deň, kedy môžu v skrátenom legislatívnom konaní predĺžiť poslanci nariadenie, je práve utorok 29. decembra. Aktuálne sa však nedá s istotou povedať, či to poslanci stihnú a aké nariadenia príjmu.

Domov
Zdieľať
Diskusia