Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 14:48
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Prezidentka Čaputová upozorňuje na katastrofálnu situáciu v nemocniciach: Do konca roka bude na pľúcnej ventilácii 300 Slovákov

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka opäť upozorňuje na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu.

Lockdown na Slovensku trvá príliš krátko a má priveľa výnimiek na to, aby sme v dohľadnej dobe pocítili zlepšenie pandemickej situácie. Vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá dnes telefonovala s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím. 

„Do konca roka sa preto v nemocniciach očakáva až 3000 pacientov s covidom a 300 na pľúcnej ventilácii. Starostlivosť o týchto pacientov prevezmú aj menšie a súkromné nemocnice, no keďže medzi infikovanými stále pribúda aj zdravotný personál, pomoc ďalších zdravotníkov slúžiacich na iných oddeleniach alebo mimo nemocníc bude potrebná,“ upozorňuje hlava štátu. 

Odporúčané
Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami 22. decembra 2020, 14:34

Zuzana Čaputová v tejto súvislosti vyzýva Slovákov, aby obmedzili svoje kontakty na nutné minimum, a to nad rámec opatrení, ktoré prijala vláda. 

„Zdravie je najväčší darček, ktorý si tieto Vianoce môžeme dať. Sebe aj zdravotníkom tiež môžeme pomôcť, keď si budeme dávať väčší pozor, aby sme sa nedostali do nemocnice v dôsledku iných rizikových aktivít,“ dodala vzhľadom na stav hospitalizovaných. 

Prezidentka sa odvoláva aj na slová jedného z vedcov, ktorý jej pri stretnutí povedal, že Slovensko prekročilo všetky hraničné stavy a dnes sa bojuje len o ľudské životy a zdravie lekárov, sestier a nemocničného personálu, ktorí ich v ťažkých podmienkach zachraňujú.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia