Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2020, 22:04
Čas čítania 0:31
Miriam Rumanková

Lekár z Michaloviec vraj predával PN-ky za 20 eur. Už ho zadržala NAKA

NEWS NAKA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Medzi podplácajúcimi mali byť aj aktívni príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Polícia Slovenskej republiky vo štvrtok na svojom Facebooku informovala o utorkovom zásahu NAKA v Michalovciach. Išlo o prípad lekára, ktorý mal predávať potvrdenia o práceneschopnosti za 10 až 20 eur. „Počas protikorupčnej akcie s krycím názvom Pierce zadržala NAKA všeobecného lekára pre dospelých,“  informuje polícia.

V príspevku sa môžeš dočítať, že išlo o operatívnu činnosť s následným vyšetrovaním policajtov NAKA, ktorí zistili, že lekár z Michaloviec prijal najmenej desať úplatkov za vystavenie PN-ky. „Lekár vykonával prax v priestoroch kasární na Užhorodskej ul. v Michalovciach, prijať najmenej desaťkrát úplatok od 10,- do 20,- EUR za to, že uzná podplácajúcu osobu práceneschopnou.“  Medzi podplácajúcimi mali byť aj aktívni príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Lekára obvinili z korupcie a ďalších deväť osôb za prečin podplácania. „Vzhľadom na úvodné štádium trestného konania, nie je možné uviesť bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženia účelu trestného konania,“  vysvetľuje polícia. 

Odporúčané
Iba 14-ročný chlapec nabúral autom do domu a nafúkal 1,5 promile Iba 14-ročný chlapec nabúral autom do domu a nafúkal 1,5 promile 14. decembra 2020, 15:52
Domov
Zdieľať
Diskusia