Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2020, 14:30
Čas čítania 5:12
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších komiksových a sci-fi filmov roka 2021

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY PREVIEW 2021
Uložiť Uložené

Toto je 10 najočakávanejších filmov od Marvelu, DC a režisérov veľkolepých vymyslených príbehov.

Ak si našim verným čitateľom, dobre vieš, čo ťa u nás na konci roku čaká. Prehľad toho najočakávanejšieho zo sveta filmov, hudby, seriálov, hier a všetkého možného pre rok 2021 (všetko podstatné postupne nájdeš vo vlákne Preview 2021) a zároveň rebríčky toho najlepšieho, čo sme videli, počúvali a hrali v roku 2020.

Celé to začíname s pohľadom na najočakávanejšie komiksové, sci-fi a fantasy filmy pre rok 2021. Niektoré z nich mali premiérovať už v tomto roku, no napriek tomu si zaslúžia miesto aj v tomto vydaní. 

Odporúčané
Godzilla vs Kong, Matrix 4, Duna a všetky filmy od Warneru uvidíme na HBO Max. Aké dôsledky to bude mať na kinopriemysel? Godzilla vs Kong, Matrix 4, Duna a všetky filmy od Warneru uvidíme na HBO Max. Aké dôsledky to bude mať na kinopriemysel? 11. decembra 2020, 14:33

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 

Shang-Chi je ázijský marvelácky hrdina. Špekuluje sa, že vo filme uvidíme skutočného Mandarina. Jeho atrapu si v treťom Iron Manovi zahral Ben Kingsley. Úlohu by mal stvárniť Tony Leung.

Titulnú rolu Shang-Chiho si strihne Simu Liu a k hercom sa pripojila aj Awkwafina. Režisérom je Destin Daniel Creton, 40-ročný Havajčan ocenený aj na festivale Sundance. Pochváliť sa môže skvelými krátkometrážnymi snímkami, no oveľa viac ti povie Short Term 12 s Brie Larson či The Glass Castle. Scenár napísal Dave Callaham.

Shang-Chi je majster bojových umení, ktorý bol vychovaný a trénovaný otcom Fu Manchuom, čínskym mafiánskym bossom a nesmrteľným čarodejníkom. Fu Manchu sa už niekoľkokrát v histórii snažil ovládnuť svet, ale nikdy sa mu to nepodarilo. Keď sa jeho syn dozvie, že otec má podobné nekalé plány, sfalšuje svoju smrť a vyrazí proti nemu do boja ako Shang-Chi. 

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios/Disney


2. Spider-Man 3

Jednoznačne najočakávanejšia komiksovka budúceho roka. Tretí Spider-Man s Hollandom má spojiť filmové svety a dimenzie, vďaka čomu vo filme uvidíme predošlých Spider-Manov (Andrew Garfield a Tobey Maguire). Okrem nich sa vrátia aj záporáci ako Doctor Octopus či Electro. Všetko potrebné o Multiverse sa dozvieš tu. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Zatiaľ nevieme, ako sa to stane, ale Wanda alebo Doctor Strange otvoria Multiverse (alternatívne dimenzie sveta Marvelu), vďaka čomu uvidme viaceré známe postavy. Spidey sa k tomu bude musieť vysporiadať aj s tým, že Mysterio na konci Spider-Man: Far From Home prezradil svetu jeho pravú identitu. Čo sa javilo ako veľký príbehový bod je ale teraz v porovnaní s predstavou všetkých troch Spider-Manov pokope úplne bezpredmetné. 


3. Godzilla vs Kong

Veľkolepý súboj Godzilly a Konga nemôže dopadnúť zle, že? No... môže. Oba diely Godzilly boli tak trochu sklamaním (obzvlášť dvojka bola zlá), no Kongov film sa nám dosť páčil. Či už to bude dobré alebo nie, na „malý oktagon“ medzi najznámejšími monštrami sa nesmierne tešíme už len pre tú obludnú akciu a blockbusterové scény. 

Godzilla vs Kong
Zdroj: Warner Bros.


4. Venom: Let There Be Carnage

Kritici a ľudia s vyššími štandardami Venoma vnímali ako zábavnú komiksovú jednohubku, ktorá mala príliš veľa problémov na to, aby bola kvalitným filmom. To však snímke nezabránilo v tom, aby nabrala milióny fanúšikov. Spojenie Toma Hardyho a zábavnej jednoduchosti s pár podarenými vtipmi zaúradovali a Venom zarobil takmer 900 miliónov dolárov len v kinách. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92591 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké iné marvelovky považujeme za najočakávanejšie a ktoré sa nezmestili do výberu
  • Ktorý DC film považujeme v roku 2021 za najočakávanejší
  • Ktorý komiksový film bez superhrdinov sa dostal do TOP 10
  • V ktorom druhom sci-fi filme okrem Spider-Mana uvidíme Toma Hollanda v budúcom roku
Domov
Zdieľať
Diskusia