Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 15:20
Čas čítania 0:55
Jakub Paulík

Slovensko má prvú nemocnicu vyhradenú pre pacientov s koronavírusom. Zriadili ju v Novom Meste nad Váhom

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Situácia v Trenčianskom kraji sa zhoršuje.

V Novom Meste nad Váhom začína od tohto týždňa fungovať úplne prvá nemocnica vyhradená pre ľudí, ktorí majú potvrdenú nákazu koronavírusom. Podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Eliášovej je v priestoroch k dispozícii 60 lôžok. Nemocnica má tak pomôcť Trenčianskemu kraju, ktorý je ochorením Covid-19 aktuálne najviac zasiahnutý.

Situácia v nemocniciach si vyžaduje radikálne riešenie, počet hospitalizovaných ľudí s ochorením COVID-19 kontinuálne rastie, museli sme zakročiť vytvorením samostatnej nemocnice pre pacientov s COVID-19,“  vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Odporúčané
Psychologička Natália: Ak chce byť niekto na Vianoce sám, opýtala by som sa ho, čo mu to dáva (Rozhovor) Psychologička Natália: Ak chce byť niekto na Vianoce sám, opýtala by som sa ho, čo mu to dáva (Rozhovor) 16. decembra 2020, 14:30

Kritická situácia je aj vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne. Kvôli ochoreniu na Covid-19 a z dôvodu karantény sa mimo služby nachádza 194 zamestnancov

Museli sme pristúpiť k reprofilizácii ďalších pracovísk a následne zdravotníckych pracovníkov, aby sme mohli posilniť súčasné pracoviská ako infekčné oddelenie, ARO a chirurgickú kliniku a kliniku úrazovej chirurgie, keďže aj tam nám pribúdajú pozitívni pacienti.

Domov
Zdieľať
Diskusia