Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2020, 9:15
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Matovič klame, tvrdí Sulíková pravá ruka Jana Kiššová: Za návrhy premiéra sme nehlasovali

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Kiššová tvrdí, že počas posledného krízového štábu opakovane namietala a navrhovala aj vlastné riešenia, ktoré mali byť regionálne, cielené a založené na princípe semaforu.

Premiér Igor Matovič včera počas predstavovania nových opatrení v rámci „vianočného lockdownu“ viackrát kritizoval Richarda Sulíka. Raz aj v súvislosti s jeho neúčasťou na ústrednom krízovom štábe, ktorý navrhuje opatrenia pre vládu.

Podľa premiéra má minister hospodárstva povinnosť zúčastniť sa, on tam však poslal len niekoľko svojich ľudí. Predseda vlády Igor Matovič na tlačovej konferencii tvrdil, že ľudia od Richarda Sulíka ani raz nehlasovali proti navrhovaným opatreniam a ani sa neozvali. 

V reakcii na slova premiéra sa ozvala poradkyňa Richarda Sulíka Jana Kiššová, podľa ktorej premiér klame. „Nie je pravdou, že som sa na Ústrednom krízovom štábe k navrhovaným opatreniam neozvala,“ vyhlásila Jana Kiššová na sociálnej sieti. 

Odporúčané
PREHĽAD VIANOČNÉHO LOCKDOWNU: Ktoré obchody a prevádzky sú otvorené, kedy a kde potrebuješ testy a ako je to s cestovaním? PREHĽAD VIANOČNÉHO LOCKDOWNU: Ktoré obchody a prevádzky sú otvorené, kedy a kde potrebuješ testy a ako je to s cestovaním? 10. decembra 2020, 6:00

Kiššová tvrdí, že počas posledného krízového štábu opakovane namietala a navrhovala aj vlastné riešenia, ktoré mali byť regionálne, cielené a založené na princípe semaforu. „Bolo to zamietnuté a návrh Igora Matoviča som nepodporila. Rovnako moji kolegovia,“ dodáva na margo premiéra, ktorý verejnosti tvrdil presný opak. 

Podľa Jany Kiššovej premiér na tlačovej konferencii zavádzal aj v súvislosti s témou antigénových testov. Tvrdil totiž, že ich rezort Richarda Sulíka nedokáže dlhodobo zabezpečiť. 

„Nie je pravdou, že náš rezort dostal úlohu zaobstarať testy 18.11. Vláda opravovala svoje uznesenie na vykonateľné, ktorým nás touto úlohou zaviazala, až 4.12. A to po tom, čo tú úlohu nedokázal zabezpečiť rezort vnútra. Ten tú úlohu dostal začiatkom novembra, no po týždni to zrejme vzdal,“ špecifikuje Jana Kiššová náväznosť termínov. 

Richard Sulík vo štvrtok povedal, že testy by mohli byť zabezpečené na začiatku januára.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia