Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 16:14
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Žigovi zatiaľ verím, na políciu ho nepredvolali, možno ho budúci týždeň teatrálne zoberie NAKA, hovorí Peter Pellegrini

NEWS PETER PELLEGRINI PETER ŽIGA
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini povedal, že je ochotný niesť politickú zodpovednosť za exministra Petra Žigu, keď mu niekto niečo dokáže.

Peter Pellegrini v TV Markíza reagoval na medializované informácie, ktoré spájajú exministra Smeru a súčasného poslanca Hlasu Petra Žigu s trestnou činnosťou.

Expremiér Pellegrini vyhlásil, že svojmu straníckemu kolegovi v súčasnosti verí a je ochotný niesť politickú zodpovednosť za exministra Petra Žigu, keď mu niekto niečo dokáže. 

Predseda strany Hlas povedal, že Peter Žiga mu v súvislosti s výpoveďou Moniky Jankovskej a ďalších svedkov dal rovnaké vysvetlenie ako verejnosti. 

Odporúčané
Ficov minister a Pellegriniho poslanec Žiga mal vybavovať cez Bödöra, aby mu nestíhali synovca. Policajti vraj dostali 50-tisíc Ficov minister a Pellegriniho poslanec Žiga mal vybavovať cez Bödöra, aby mu nestíhali synovca. Policajti vraj dostali 50-tisíc 2. decembra 2020, 20:26

Údajná pomoc Bödöra Žigovcom

Exministrovho príbuzného Štefana Žigu mali nedávno obviniť z karuselových podvodov. Bývalý funkcionár NAKA Bernard Slobodník mal vypovedať, ako v minulosti zobral od podnikateľa Norberta Bödöra úplatok 50-tisíc eur za to, že Národná kriminálna agentúra podvod nebude vyšetrovať. Obvinenie sa tak malo v roku 2016 zahladiť. Vybavovať to mal aj vtedajší minister Peter Žiga.

Peter Žiga v druhej polovici uplynulého týždňa povedal, že sa s Norbertom Bödörom stretol na spoločenských akciách. „V tejto chvíli sa k týmto veciam nemôžem vyjadrovať, pretože neovládam ani nepoznám, čo kto kedy povedal. Som pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní," odpovedal na otázku, prečo by si Bernard Slobodník vymýšľal úplatok.

„Prosím, rešpektujte, že v tejto chvíli sú zatýkaní ľudia, ktorí hovoria čokoľvek, a ja sa k týmto vyjadreniam vyjadrím až orgánom činným v trestnom konaní," reagoval.

Peter Žiga
Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

Pellegrini: Možno si po neho teatrálne príde NAKA

Peter Pellegrini v relácii Na Telo televízie Markíza skonštatoval, že Peter Žiga je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, zatiaľ sa mu však nikto neozval a zostalo to len v rovine medializovaných informácií.

Odporúčané
Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána 19. marca 2024, 12:30

Šéf Hlasu povedal, že nie je vylúčený ani ďalší „teatrálny“ zásah NAKA, čím narážal na súčasnú vlnu zatýkania vysokopostavených funkcionárov. „Nikto mu nezatelefonoval, možno zasa čakajú, aby si budúci týždeň nejak teatrálne po neho prišli. Ja si myslím, že niekoľko dní ponúka, že príde vysvetliť podozrenia,“ dodal Pellegrini.

Peter Žiga sa v posledných dňoch a týždňoch drží v úzadí. Od momentu, keď v jeho neprospech mala vypovedať na Úrade špeciálnej prokuratúry Monika Jankovská, sa na tlačových konferenciách strany Hlas objavuje len sporadicky.

Nezvolili ho ani za podpredsedu Pellegriniho strany Hlas, a to aj napriek tomu, že má ako 2-násobný bývalý minister množstvo skúseností s exekutívou. Namiesto neho zvolili napríklad Erika Tomáša, ktorý bol iba chvíľu štátným tajomníkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia