Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 13:20
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Je rozhodnuté, niektoré deti sa vrátia do škôl od pondelka. Aké sú podmienky?

NEWS BRANISLAV GRÖHLING IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič a minister školstva Branislav Gröhling sa vyjadrili k rozhodnutiu o otvorení škôl.

Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii potvrdil, že od pondelka pôjdu do škôl deti vo vybraných školách. Podľa Igora Matoviča kontaktovali Úrad vlády po zverejnení včerajšej výzvy  „desiatky škôl“. 

Podmienkou pre otvorenie škôl je zapojenie sa do pilotného testovania. 

Školy si nebudú musieť otvárať vlastné odberové miesta, môžu si zazmluvniť aj tie, ktoré sú v okresoch, avšak v inom čase, ako su zazmluvnené pre ministerstvo zdravotníctva. Premiér tiež povedal, že každá škola môže začať testovať a následne otvárať aj uprostred týždňa, alebo môže takto otvárať len jednotlivé ročníky. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Branislav Gröhling potvrdil, že od pondelka otvoria len niektoré školy, v ktorých bude následne ministerstvo školstva sledovať situáciu. Rezort momentálne nastavuje podmienky pre hromadný návrat do škôl od nového roka. 

Premiér nazval túto dohodu „pôrodom“ a „prvým výkopom“.

Domov
Zdieľať
Diskusia