Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 8:35
Čas čítania 1:44
Adam Novosad

Židovský lekár zachraňoval život neonacistu, ktorý zomieral na Covid-19. Hruď pokrytá hákovými krížmi ho neodradila

NEWS NACIZMUS
Uložiť Uložené

Lekár Taylor Nichols chvíľu rozmýšľal, ako by sa neonacista zachoval, keby boli úlohy vymenené.

V pozícii lekára zachraňujúceho životy musí človek zahodiť svoje názory či predsudky a sústrediť sa na to, aby pacientovi pomohol. S takouto pracovnou mantrou už roky žije lekár Taylor Nichols, ktorý pracuje v Mercy San Juan Hospital v kalifornskom meste Sacramento. Pandémia koronavírusu, ktorej čelí posledné mesiace, na ňom zanechala znateľné známky únavy aj nepretržitého nasadenia, informuje The Independent.

Odporúčané
Drogový díler nechtiac stratil 110 miliónov dolárov v Bitcoinoch. Prístupové kódy ukryl do udice, ktorú mu upratovačky vyhodili Drogový díler nechtiac stratil 110 miliónov dolárov v Bitcoinoch. Prístupové kódy ukryl do udice, ktorú mu upratovačky vyhodili 3. decembra 2020, 7:34

Aj preto si prvýkrát vo svojej kariére lekára uvedomil, že na malú sekundu zaváhal, keď mu do nemocnice priviezli pacienta s koronavírusom. Neznámy chlapík sťažka dýchal a všetkým zdravotníkom bolo jasné, že onedlho bude potrebovať intubáciu. Bez pripojenia na pľúcnu ventiláciu by pravdepodobne čoskoro zomrel, a tak sa doktor Nichols pustil do práce. 

 

Nečakaná rana prišla, keď s kolegami vyzliekli pacientovi tričko. „Svastika sa hrdo vynímala na jeho hrudi. Tetovania so symbolom SS a ďalšie insígnie, ktoré boli predtým zakryté jeho tričkom, boli zrazu jasné celej miestnosti,“ napísal v emotívnej sérii príspevkov na Twitteri. Iróniou osudu bolo, že o pacienta sa staral rozmanitý tím zdravotníkov.

Odporúčané
5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku 5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku 8. mája 2023, 12:00

Doktor Nichols je židovského pôvodu, zdravotná sestra bola zase Afroameričanka a na dýchanie dozeral kolega ázijského pôvodu. Napriek tomu sa neonacista prosebne dožadoval záchrany života. „Nenechajte ma zomrieť, doktor,“ prosil, keď ho napájali na ventiláciu. Stopy po dlhoročnom užívaní metamfetamínu sa na ňom nedali nevšimnúť.

„Všetci sme videli symboly nenávisti na jeho tele, ktoré hrdo a otvorene oznamovali jeho názory. Vedeli sme, čo si o nás myslí. Ako si váži naše životy,“ vyznal sa lekár. „Napriek tomu sme stáli pri ňom, pracujúc ako tím, aby sme mu dali najväčšiu šancu prežiť,“ skonštatoval.

Nichols rozmýšľal nad tým, ako by muž reagoval, keby boli úlohy vymenené. Či by sa vôbec pokúšal muža židovského pôvodu zachrániť napriek všetkej nenávisti, ktorú voči tejto skupine prechováva.

Odporúčané
Igor Matovič nechá otvoriť súkromnú školu, kam chodia jeho dcéry. Je za ňou podnikateľ, ktorý nakupoval antigénové testy Igor Matovič nechá otvoriť súkromnú školu, kam chodia jeho dcéry. Je za ňou podnikateľ, ktorý nakupoval antigénové testy 2. decembra 2020, 21:51

Keď nad týmto lekár rozmýšľal, uvedomil si, že prvýkrát v pandémii na sekundu zaváhal. Aj toto zaváhanie však trvalo len malú chvíľu, po ktorej sa s plným nasadením vrátil zachraňovať život človeka so želaním, aby takých ako on z tohto sveta vyhubili.

Domov
Zdieľať
Diskusia