Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2020, 10:02
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 1 526 nových prípadov nákazy koronavírusom. 27 ľudí ochoreniu COVID-19 podľahlo

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Národné centrum zdravotníckych informácií zverejnilo štatistiky za piatok.

Za včerajší deň v laboratóriách otestovali 9 892 vzoriek, ktoré potvrdili 1 526 nových prípadov koronavírusu. 27 osôb ochoreniu Covid-19 podľahlo, no naopak 2 809 ľuďom sa podarilo vyliečiť. Počet hospitalizovaných pacientov je 1 679, z toho 122 potrebuje aj pľúcnu ventiláciu.

CORONAVIRUS CHART
 
Podľa slov ministra zdravotníctva Mareka Krajčího je priemerný počet úmrtí spojených s koronavírusom v súčasnosti 30 denne. Celkový počet úmrtí sa blíži k tisícke, NCZI uvádza celkovo 771 obetí od začiatku pandémie na Slovensku.

Minister zdravotníctva ohlásil, že mierne sprísnia pravidlá príchodu na Slovensko. Pendlerom, študentom či zamestnancom pracujúcim v zahraničí, na ktorých sa doposiaľ vzťahovala výnimka, by mala od 7. decembra pribudnúť povinnosť preukázať sa negatívnym antigénovým testom na nový koronavírus, ktorý by nemal byť starší ako dva týždne.
 
Odporúčané
Krajčí: Premiér Igor Matovič pracuje na novom prístupe k testovaniu Krajčí: Premiér Igor Matovič pracuje na novom prístupe k testovaniu 27. novembra 2020, 16:46
Domov
Zdieľať
Diskusia