Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2020, 8:48
Čas čítania 1:57
Vladimíra Púpavová

Konopné diely, Bubnovka aj Tôňava. Bratislava mení 62 názvov MHD zastávok

Konopné diely, Bubnovka aj Tôňava. Bratislava mení 62 názvov MHD zastávok
Zdroj: DPB
REFRESHER MHD
Uložiť Uložené

Dopravný podnik Bratislava (DPB) pripravil jednu z najväčších zmien v názvosloví zástavok mestskej hromadnej dopravy. Nové názvy sa týkajú takmer všetkých mestských častí.

Od 13. decembra budú zavedené viaceré zmeny v názvoch zastávok. Podľa DPB budú nové pomenovania kratšie, jednoduchšie a zrozumiteľné aj turistom. Mesto dlhodobo získava od návštevníkov Bratislavy spätnú väzbu, že je pre nich náročné zorientovať sa v systéme hromadnej dopravy.

Napriek tomu, že úvodné dni môžu spôsobiť počiatočný chaos, z dlhodobého hľadiska by mali byť vďaka zmenám jednotlivé trasy prehľadnejšie. 

Odporúčané
V Bratislave pribudne multifunkčný park. Na svoje si prídu skateboardisti aj parkouristi V Bratislave pribudne multifunkčný park. Na svoje si prídu skateboardisti aj parkouristi 12. novembra 2020, 15:11

Menej omylov  

Nové názvy rušia komerčné názvy, ktorým už skončila doba nájmu ako PPA Controll, Twin City alebo Refinery Gallery. 

„Takisto sa vraciame aj k historickým názvom a viaceré zo zastávok prídu o komerčné názvy po skončení doby nájmu. Zmeny schvaľovala odborná komisia,“ oznamuje DPB na svojej webovej stránke.
 
Zmenené názvy sa dotýkajú aj uzlov v centre mesta, kde sa napríklad prestupný uzol SAV – Námestie Franza Liszta zmení na jednotný názov Pod stanicou. Podobne uzol Námestie SNP – Kamenné námestie dostane jednotný názov Centrum.
 

Domov
Zdieľať
Diskusia