Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2020, 15:11
Čas čítania 1:11
Vladimíra Púpavová

V Bratislave pribudne multifunkčný park. Na svoje si prídu skateboardisti aj parkouristi

V Bratislave pribudne multifunkčný park. Na svoje si prídu skateboardisti aj parkouristi
Zdroj: MIB
KULTÚRA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na Karloveskej ulici pripravuje Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves a magistrátom hlavného mesta multifunkčný park.

Pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále na Karloveskej ulici vznikne multifunkčný park s bežeckou dráhou, skatepark a parkourovou zónou. K sakurovej aleji pribudne aj takzvaná dažďová záhrada.

Športoviská a zeleň

Pozemok, ktorý sa premení na park nemá žiadnu špecifickú funkciu. Na tomto mieste mestská časť Karlova Ves dlhodobo plánovala vybudovať park. Po športových areáloch a parkoch je v posledných rokoch zvýšený dopyt obyvateľov.

Odporúčané
Boli legendou Bratislavy, na ktorú sa zabudlo. Kúpele Grössling dostanú novú tvár Boli legendou Bratislavy, na ktorú sa zabudlo. Kúpele Grössling dostanú novú tvár 4. novembra 2020, 18:46


Okolo parku vznikne bežecká dráha, vnútri parku bude skatepark s tribúnou na sedenie, crossfit alebo parkourová plocha. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmýkačkou a preliezkovým tunelom pre najmenších.  

Domov
Zdieľať
Diskusia