Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 12:38
Čas čítania 1:55
Marián Mauik Biel

Oppo X 2021 je najfuturistickejší smartfón za posledné roky

Oppo X 2021 je najfuturistickejší smartfón za posledné roky
Zdroj: Oppo
TECH APPLE IPHONE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Vyzerá ako rekvizita zo sci-fi filmu, ale v skutočnosti ide o funkčný prototyp.

Ohybné displeje nie sú už druhý rok žiadna novinka, hoci stále sa dajú označiť ako rarita. Nie je ich na výber veľa, ale dajú sa bežne kúpiť. Pritom ešte prednedávnom to bolo ako niečo z vedecko fantastického filmu. Teraz už je len otázkou ktorý výrobca túto technológiu zužitkuje najlepšie. Možno to bude práve Oppo a jeho nový prototyp. 

Odporúčané
Samsung Galaxy Z Fold 2 5G (Recenzia): obavy o krehký skladací displej sú preč, šialená cena zostáva Samsung Galaxy Z Fold 2 5G (Recenzia): obavy o krehký skladací displej sú preč, šialená cena zostáva 2. októbra 2020, 11:59

Na svojom veľtrhu Oppo Inno Day 2020 sa pochválili s veľmi nevšednou novinkou. Model Oppo X 2021 je zatiaľ oficiálne len prototyp. Ale zas funkčný prototyp, ktorý podľa prvých správ nemá ďaleko do finálneho kusu.

Oppo X 2021 je nejfuturistickejší smartfón za posledné roky
Zdroj: Oppo

Je jedinečný v tom, že na využitie ohybného displeja sa pozrel z iného uhla. Obrazovka sa neotvára ako kniha a ani ako „véčkový“ mobil. Oppo používa niečo ako displejovú roletu.

V „pokojovom“ stave to je úplne štandardný smartfón so 6,7-palcovým Oled displejom mierne zahnutým po pravej a ľavej strane. Vizuálne sa veľmi podobá na nový Huawei Mate 40 Pro alebo Motorolu Edge+. Žiaden sekundárny displej, len bežný mobil. Že je v niečom iný môže napovedať jedine šikmá linka na zadnej strane.

Domov
Zdieľať
Diskusia