Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. novembra 2020, 19:00
Čas čítania 1:04
Viktor Kniš

Šéf SIS: Zistili sme, že Číňania platia slovenským politikom prostitútky, o Bödörovej skupine tajná služba nevedela

NEWS
Uložiť Uložené

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby otvorene odpovedal na otázky o Norbertovi Bödörovi aj záujmoch ruských a čínskych skupín na Slovensku.

Slovenská informačná služba momentálne monitoruje približne 20 sudcov, a to aj v súvislosti s akciami Búrka a Víchrica. Povedal to v rozhovore pre TV Markíza šéf SIS Vladimír Pčolinský.

V relácii Na Telo diskutoval aj o tom, aké správy a komu tajná služba posiela, zároveň dodal, že keď do SIS v apríli prišiel, mal pocit, že je inštitúcia poddimenzovaná. To je podľa neho znak, že bývala vládna garnitúra nechcela byť kontrolovaná.

 „Smer chcel mať pod kontrolou ministerstvo vnútra a je škoda, že ho mal pod kontrolou,“ skonštatoval Vladimír Pčolinský, ktorý zároveň povedal, že SIS nezachytila žiadne konkrétne informácie, ktoré by naznačovali vytvorenie zločineckej organizovanej skupiny na čele s N. Bödörom. 

Tajná služba však v minulosti zachytila napríklad aktivity Mariana Kočnera. „Kočner napríklad riešil montovanie mikrokamery do kúpeľne a toho človeka následne vydieral," povedal Pčolinský s tým, že toto svoje konanie mal obžalovaný podnikateľ komunikovať napríklad s Dobroslavom Trnkom alebo viacerými advokátmi.

Odporúčané
Kaliňákovi nie je všetko jedno. Prečo začal chodiť po obvinení zločineckej skupiny okolo Gašpara a N. Bödöra smerák do diskusií? Kaliňákovi nie je všetko jedno. Prečo začal chodiť po obvinení zločineckej skupiny okolo Gašpara a N. Bödöra smerák do diskusií? 19. novembra 2020, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia