Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 6:43
Čas čítania 0:32
Lukáš Čelka

MeowTalk: Táto aplikácia ti preloží mňaukanie tvojej mačky do ľudskej reči

NEWS
Uložiť Uložené

Nikdy nebolo jednoduchšie zistiť, čo tvoja mačka od teba naozaj chce.

Aplikácia MeowTalk, ktorú vyvinul bývalý inžinier spoločnosti Amazon Alexa, má za úlohu preložiť mňaukanie tvojho mačacieho miláčika. V súčasnosti je v slovníku aplikácie preložených z mňaukania na ľudskú reč iba trinásť fráz ako napríklad: „Nakŕm ma!“, „Hnevám sa!“ alebo Nechaj ma na pokoji!“, informoval o tom portál BBC.

Výskum spojený s vývinom tejto aplikácie naznačuje, že na rozdiel od najlepších priateľov ľudí - psov, mačky medzi sebou nezdieľajú žiaden jazyk.

Mňaukanie každej mačky je teda jedinečné a „šité na mieru“ pre jej majiteľa, pričom niektoré mačky sú hlasnejšie ako iné. Namiesto všeobecnej databázy zvukov mačiek sa preto preklad aplikácie líši pre každý jednotlivý profil.

Odporúčané
Mobilom alebo hodinkami už môžeš platiť aj za obedy. Slovensko patrí medzi lídrov vo využívaní špičkových platobných technológií Mobilom alebo hodinkami už môžeš platiť aj za obedy. Slovensko patrí medzi lídrov vo využívaní špičkových platobných technológií 9. augusta 2019, 9:38


Softvér umelej inteligencie preto nahrávaním a označovaním zvukov priamo majiteľom štvornohého miláčika dokáže lepšie porozumieť hlasu každej mačky - čím viac sa používa, tým presnejší môže byť.

Aplikáciu na preklad mňaukania tvojho domáceho miláčika v Android verzii si môžeš stiahnuť TU

Domov
Zdieľať
Diskusia