Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 9:42
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Matovič nechal zatvorené školy z nenávisti voči mne, myslí si Sulík. Remišová chce premiéra, ktorý nemení názory zo dňa na deň

POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Predsedníčke strany Za ľudí Veronike Remišovej sa nepáči rozhodnutie pandemickej komisie, ktorá sa rozhodla neotvoriť školy aspoň pre mladších žiakov.

Igor Matovič včera po rokovaní pandemickej komisie oznámil, že školy sa na Slovensku otvárať nebudú ani v zelených okresoch. 

„Minister školstva Gröhling by si mal plniť svoju úlohu. Nesľubujme ľuďom hlúposti, čo sú nereálne. Otvoriť školy v aktuálnej situácii je cesta do pekla. Spravme to, ale kto bude kopať hroby? Pôjdu Sulík, Gröhling alebo Cigániková kopať hroby? Keď nám teraz zomiera 600 ľudí mesačne, o mesiac to vzrastie na 1 200,“ uviedol premiér Igor Matovič.

Namiesto toho sa rozhodlo o otvorení divadiel, kín či fitnescentier za prísnejších podmienok. 

Odporúčané
Matovič: Otvoriť školy je aktuálne cesta do pekla. Pôjdu Sulík, Gröhling alebo Cigániková potom kopať hroby? Matovič: Otvoriť školy je aktuálne cesta do pekla. Pôjdu Sulík, Gröhling alebo Cigániková potom kopať hroby? 13. novembra 2020, 18:09

Remišová: Radi by sme pracovali s partnerom, ktorý nemení názory zo dňa na deň

Predsedníčka Za ľudí síce doteraz Igora Matoviča verejne nekritizovala, zatvorené školy sú však podľa nej veľkým problémom. „Zatvorené školy škodia deťom, pretože negatívne ovplyvňujú vzdelávanie, sociálne kontakty a duševnú pohodu,“ upozorňuje Remišová a dodáva aj ďalšiu perspektívu, ktorá sa týka rodičov 11-12 ročných detí. Tí ich buď musia nechať doma bez dozoru, alebo si zobrať dovolenku. 

Veronika Remišová sa tak pridáva na stranu SaS, ktorí rovnako vidia problém v chaotickej komunikácii premiéra. 

„Radi by sme pracovali s partnermi, ktorí sa držia toho, čo povedali pred týždňom alebo aspoň včera a nie nepredvídateľne menili názory, ktoré nemajú prediskutované. Ide o naše deti, ich budúcnosť, budúcnosť Slovenska,“ konštatuje šéfka Za ľudí s tým, že bude v rámci koalície trvať na tom, aby mali školy v otváraní absolútnu prioritu.

Sulík: Premiér povýšil osobnú zášť  nad zdravý rozum

Na rozhodnutie premiéra už reagoval aj kritizovaný Richard Sulík, ktorému Igor Matovič ešte v piatok predpoludním venoval dlhý status, kde ho obviňoval z vrazenia hrdzavej dýky do rebier a vylihovania pod slnečníkom. Richard Sulík sa napriek tomu nechce dať rozhodiť. „S ľútosťou sa pozeráme na konanie predsedu vlády, ktorý svoju (pre mňa nepochopiteľnú) osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum,“ konštatuje na margo útočného statusu. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Ani Richard Sulík si nevie vysvetliť rozhodnutie nechať zatvorené školy, vidí v tom však práve osobný spor. „Neviem, či ešte existuje iný svet, v ktorom si premiér vybíja osobné nenávisti ku koaličným partnerom tým, že nechá pol milióna detí doma zo školy,“ pýta sa Sulík a dodáva, že takáto deštrukcia už nie je zaujímavá, ani úsmevná.

Domov
Zdieľať
Diskusia