Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. novembra 2020, 21:17
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Nesmieme s koronavírusom bojovať ako bu*eranti, povedal Brazílčanom prezident Jair Bolsonaro

NEWS JAIR BOLSONARO
Uložiť Uložené

Brazílsky prezident pokračuje v zľahčovaní koronavírusu aj úmrtí, ktorých krajina nazbierala viac ako 160-tisíc.

V Brazílii zabila pandémia koronavírusu už viac ako 163-tisíc obyvateľov, ale prezident Jair Bolsonaro si z ochorenia Covid-19 stále ťažkú hlavu nerobí. On sám sa ním pred pár mesiacmi nakazil, novinárom sa prihovoril dokonca bez rúška, a tak pokračuje v zľahčovaní celej situácie, informuje Deccan Herald.

„Jediné, o čom dnes každý hovorí, je pandémia. Musíme to zastaviť,“ skonštatoval Bolsonaro. Nepáčilo sa mu, ako katastroficky koronavírus zredukoval brazílsky cestovný ruch, a tak vyhlásil, že smrť je nevyhnutnou súčasťou života.

„Ľutujem úmrtia. Ale aj tak raz všetci zomrieme. Nedá sa utiecť pred realitou. Musíme prestať byť krajinou bu*erantov. Musíme tomu čeliť a bojovať,“ skonštatoval v kontroverznom prejave.

Nesmieme s koronavírusom bojovať ako bu*eranti, povedal Brazílčanom prezident Jair Bolsonaro
Zdroj: TASR

Zdanlivo mu nezáležalo na tom, čo obyvatelia v krajine momentálne prežívajú, pričom v Brazílii momentálne denne pribúda viac ako 200 úmrtí a cez 25-tisíc nových prípadov.

V rovnakej chvíli sa Bolsonaro rozhodol okomentovať aj víťaza prezidentských volieb v Spojených štátoch amerických. Joe Biden pritom v jednej z prezidentských debát vyzval Bolsonara, aby sa intenzívnejšie venoval ochrane Amazonského pralesa.

Odporúčané
Slovensko má zabezpečených 2,44 milióna dávok vakcín proti Covid-19. Nezaplatíš za ňu ani cent, vyhlásil minister Krajčí Slovensko má zabezpečených 2,44 milióna dávok vakcín proti Covid-19. Nezaplatíš za ňu ani cent, vyhlásil minister Krajčí 11. novembra 2020, 20:09

„Jeden veľký prezidentský kandidát nedávno povedal, že ak neuhasím požiare v Amazone, zavedie na Brazíliu sankcie. Ako sa s tým vyrovnať? Samotná diplomacia nefunguje... Musíš mať pušný prach. Nemusíš ho použiť, ale musia vedieť, že ho máš,“ zakončil nenápadnú vyhrážku smerom k Spojeným štátom americkým.

Domov
Zdieľať
Diskusia