Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 17:07
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Vplyvný podnikateľ Zoroslav Kollár mocnejší ako Kočner aj smerácky právnik Lindtner, ktorého chválil Kaliňák, idú do väzby

NEWS
Uložiť Uložené

Zoroslav Kollár aj bývalí sudcovia Jarmila Urbancová a David Lindtner idú do väzby.

Zoroslav Kollár ide do väzby po tom, čo ho počas uplynulého týždňa zadržali a obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Rovnako idú do väzby aj bývalí sudcovia Jarmila Urbancová a David Lindtner, rozhodol Špecializovaný trestný súd. Všetkých troch zadržali pri akcii Víchrica, informuje Denník N. Ešte v závere týždňa umožnil väzobné stíhanie sudcov Ústavný súd.  

V súčasnosti má David Lindtner pozastavený výkon advokácie rozhodnutím Slovenskej advokátskej komory, napriek tomu pomáha v právnických veciach strane Smer a osobne podpredsedovi strany Ľubošovi Blahovi, všimli si to novinári z portálu Akutality.sk v polovici septembra 2020. Poslanec Blaha sa pochválil spoluprácou aj na Facebooku. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák pred pár týždňami povedal, že David Lindtner je mimoriadny odborník a chce s ním spolupracovať aj naďalej.

Odporúčané
NAKA zadržala vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára, v porovnaní s ktorým sú Kočner a Bašternák „treťoligoví podvodníci“ NAKA zadržala vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára, v porovnaní s ktorým sú Kočner a Bašternák „treťoligoví podvodníci“ 28. októbra 2020, 9:13

Kto je tajomný Zoroslav Kollár?„Významný vplyv na politiku, ale najmä justíciu má Zoroslav Kollár. V porovnaní s ním boli „naši ľudia“ typu Bašternák alebo Kočner len treťoligoví podvodníci, ktorým išla karta, lebo boli drzí a bezškrupulózni. Kollár je oveľa chytrejší a menej nápadný, na rozdiel od nich sa nikde nevystrkoval. Svoje siete spriadal potichu, bez zapnutých reflektorov a kamier. Aj preto je oveľa nebezpečnejší – a zatiaľ bezúhonný, ctihodný občan,“ pripomína Marek Vagovič v našom článku o Bödörovcoch z júla 2020. 

O Zoroslavovi Kollárovi vie verejnosť pravdepodobne oveľa menej, ako by mala. V 90. rokoch podnikal v konkurzoch. Aktuality pripomínajú, že bol konečným užívateľom výhod vo viacerých firmách, ktoré mali zákazky od štátu, v roku 2017 však zo siedmich z nich vystúpil.

Podnikal aj s Norbertom Bödörom, napríklad v eseročke Trenčianske kúpele, odkiaľ spolu oficiálne vystúpili v roku 2017, zistili Aktuality. Kollár pôsobil aj v akciovej spoločnosti Kúpele Trenčianske Teplice, kde  bola členkou predstavenstva do júla 2018 manželka bývalého šéfa protikorupčnej polície Mária Krajmerová.   

Podľa advokáta Daniela Lipšica je Zoroslav Kollár jedným z najvplyvnejších bielych golierov na Slovensku. „Dlhé roky bol podozrivý z rozsiahleho ovplyvňovania súdov a politiky. Vďaka svojim kontaktom v justícii a v politike však patril k nedotknuteľným,“ uviedol advokát na Facebooku s tým, že oligarchovia, biele goliere, skorumpovaní politici a sudcovia, podľa neho tento boj ešte nevzdali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia