Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2020, 9:13
Čas čítania 1:52
Viktor Kniš

NAKA zadržala vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára, v porovnaní s ktorým sú Kočner a Bašternák „treťoligoví podvodníci“

NEWS
Uložiť Uložené

V stredu ráno podľa informácií Denníka N NAKA zadržala Kollára. Vraj ho obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Podľa informácií Denníka N dnes ráno zadržala Národná kriminálna agentúra podnikateľa Zoroslava Kollára. Dennik N tiež informuje, že ho mali obviniť zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

V neprospech Zoroslava Kollára nedávno vypovedal sudca Vladimír Sklenka, ktorý spolupracuje s políciou v rámci akcie Búrka. Sklenka tvrdí, že podnikateľ Zoroslav Kollár ho mal ovplyvňovať cez iného sudcu Richarda Molnára. Polícii konkretizoval aj niekoľko prípadov, v ktorých mal sudca Richard Molnár vybaviť pre Zoroslava Kollára rozsudky. Sklenka zároveň podľa Denníka N vypovedal aj o tom, že Zoroslav Kollár vedel na bratislavských súdoch pomôcť vybaviť rozsudky aj iným ľuďom.  

Zoroslav Kollár sa bránil proti výpovediam Vladimíra Sklenku v rozhovore pre denník SME: „Ale ako som povedal, dal som na pána Sklenku trestné oznámenie a môžem si dovoliť verejne vyhlásiť, že pán Sklenka klame a s každou výpoveďou svoje klamstvá zdokonaľuje na základe ďalších získaných informácií,” tvrdil Kollár o Sklenkovi, ktorý v rámci svojej spolupráce s políciou už niekoľko mesiacov odhaľuje korupciu v justícii. 

V utorok strávila niekoľko hodín na Úrade špeciálnej prokuratúry bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská. Kočnerova „opička“ sa podľa Denníka N zaujímala o prípadné podmienky spolupráce s políciou. Jankovskú v stredu priviezli na NAKA v Nitre. 

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18

Kto je tajomný Zoroslav Kollár?

„Významný vplyv na politiku, ale najmä justíciu má Zoroslav Kollár. V porovnaní s ním boli „naši ľudia“ typu Bašternák alebo Kočner len treťoligoví podvodníci, ktorým išla karta, lebo boli drzí a bezškrupulózni. Kollár je oveľa chytrejší a menej nápadný, na rozdiel od nich sa nikde nevystrkoval. Svoje siete spriadal potichu, bez zapnutých reflektorov a kamier. Aj preto je oveľa nebezpečnejší – a zatiaľ bezúhonný, ctihodný občan,“ pripomína Marek Vagovič v našom článku o Bödörovcoch z júla 2020. 

Domov
Zdieľať
Diskusia