Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 16:33
Čas čítania 0:30
Adam Novosad

Slovák bol pozitívny, ale výsledku neveril, tak šiel na test znovu. Obvinili ho zo šírenia nákazlivej choroby

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Chlapík na celoplošnom testovaní odignoroval inštrukcie personálu.

Ak ti na plošnom testovaní vyjde pozitívny test, okamžite musíš nastúpiť do domácej karantény. Tieto inštrukcie nepochopil muž v obci Čeladince v okrese Topoľčany, ktorý sa na test vydal dvakrát.

Z prvého testovania odchádzal s pozitívnym výsledkom, a tak ho personál na odbernom mieste inštruoval, aby sa odizoloval a nasledujúcich 10 dní čakal, ako sa s koronavírusom popasuje. Muž však tieto inštrukcie nedodržal a vydal sa na test znovu.

Odporúčané
Matovič vyhlásil, že druhé kolo testovania môže byť len lokálne namiesto celoštátneho Matovič vyhlásil, že druhé kolo testovania môže byť len lokálne namiesto celoštátneho 31. októbra 2020, 15:52

„Nasledoval štandardný postup, pracovníci ho poučili o ďalších krokoch a tiež mu zdôraznili, že musí ísť do domácej karantény. Výsledku testu však zrejme neveril, lebo o pár hodín išiel na testovanie znovu. Výsledok bol opäť pozitívny,“ informovala slovenská polícia. 

Muž sa týmto rozhodnutím zrejme prerátal, pretože polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. 

Domov
Zdieľať
Diskusia