Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 15:52
Čas čítania 0:31
Adam Novosad

Matovič vyhlásil, že druhé kolo testovania môže byť len lokálne namiesto celoštátneho

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Budúci víkend sa zrejme nebudeme musieť ísť otestovať všetci.

Igor Matovič pre televíziu Markíza priznal, že plošné testovanie považuje za mimoriadne úspešný projekt, ale budúci víkend sa zrejme nebude konať na celom území Slovenska. Je možné, že opätovne testovať sa budú iba regióny, kde bude najväčšia miera nakazených. 

V praxi tak regióny s najmenším podielom nakazených zrejme dostanú výnimky a testovanie sa v nich nebude musieť uskutočniť.

Predseda vlády zrejme narážal najmä na regióny, kde miera pozitívnych podlieza hodnotu 0,5 percenta. Takéto hodnoty dosahuje veľká časť odberných miest v krajine, a to dokonca aj na stanovištiach ako v bratislavskej Petržalke či mestskej časti Rača, kde dokonca hodnota podlieza 0,3 percenta.

Už okolo tretej hodiny poobede sa dohromady otestovalo viac ako 1 milión Slovákov, čo premiéra Matoviča úprimne potešilo a v nasledujúcich hodinách a počas nedele očakáva nárast celkového počtu minimálne o stovky tisíc ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia