Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 7:50
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Matovič si vystrelil zo svojej angličtiny: Nezabudnite si zmeniť čas z ONE TIME na NEXT TIME

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Toto je pravdepodobne najúspešnejší status premiéra Igora Matoviča na Facebooku.

Zmenu letného času na zimný pripomenul ľuďom aj premiér Igor Matovič. Na Facebooku si vystrelil z vlastnej neznalosti angličtiny, keď v Bruseli nezvládol živý vstup z Európskeho parlamentu a v snahe vypýtať si druhý pokus sa stal autorom breptu, ktorý mu už nikto nikdy nezabudne. „Nezabudnite si dnes v noci zmeniť čas z ONE TIME na NEXT TIME,“ napísal predseda vlády a dodal aj žmurkajúceho smajlíka. 

Ide pravdepodobne o najúspešnejší facebookový status premiéra. Za noc totiž zaznamenal viac ako 27-tisíc reakcií a viac ako tisícku komentárov. 

Odporúčané
Predseda parlamentu Boris Kollár mal vážnu dopravnú nehodu Predseda parlamentu Boris Kollár mal vážnu dopravnú nehodu 24. októbra 2020, 18:35

Matovičov preklad z Bruselu sa teší veľkej popularite, vzniklo množstvo vtipných obrázkov a dokonca už aj hudobný remix

Premiér krátko po návrate zo samitu svoje nepodarené vystúpenie vysvetľoval aj pred slovenskými novinármi. „Nevedel som, či idem live a nevedel som, ako to funguje, tak som sa zabrblal. Keď z toho chce niekto robiť vedu, nech si ju robí, ale omnoho viac to povie o danom človeku,“ povedal premiér na tlačovke.

Novinári sa ho pýtali, či pri rokovaniach s lídrami iných krajín využíva tlmočníka. „Nepotreboval som ho tam, Na výstupe samitu niekedy vystúpim po slovensky, niekedy po anglicky, podľa toho, ako mi to práve napadne a ako som v danej téme doma,“ vyhlásil premiér Igor Matovič.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia